Vooruitblik op de zaterdag 3e klasse C: ‘Onstwedder Boys staat voor loodzware klus’

Onstwedder Boys hoopt zich komend seizoen te handhaven in de zaterdag 3e klasse C.

Foto Brigitte de Wijk, Sven Jaegers won met Onstwedder Boys de nacompetitiekraker tegen SJS.

Onstwedder Boys promoveerde het afgelopen seizoen na een ware nacompetitiethriller tegen streekgenoot SJS naar de derde klasse. De Oranjehemden wonnen na verlenging met 3-2 van de Knoalsters en zijn daardoor weer terug in de derde klasse. De Boys ontmoeten daarin veel nieuwe tegenstander en trekken vooral het Groninger land in. Ook komend seizoen is er nog altijd sprake van een verzwaarde degradatieregeling en dus lijkt het op voorhand een pittig seizoen te worden voor Onstwedde. 

Onstwedder Boys naar het Groninger land

Met de Groninger-indeling is Onstwedder Boys-speler Sven Jaegers in ieder geval niet heel ontevreden. “Vaak zitten wij wel bij de Drentse clubs in, maar dit jaar gaan we dus veel richting de stad. Dit heeft zijn voordelen, maar ook zeker wel zijn minpuntjes. Voetballend zijn de clubs vaak wat beter in de Groningse competitie, echter vind ik de accommodaties in de Drentse klasse leuker/gezelliger met meer publiek.”

Jaegers ziet daarnaast nog een nadeel aan het spelen in de stad. “Veel stadse ploegen kunstgras en daar ben ik zelf niet zo’n fan van.” De verdediger verwacht wel dat het een zwaar seizoen gaat worden, mede door de zware degradatieregeling. “Van de 14 clubs waren er 9 clubs al 3e klasser, 3 degradanten en 2 promoverende clubs. Ik verwacht dus dat wij een heel zwaar seizoen krijgen, maar niet is onmogelijk.”

Wie zijn de kanshebbers en wie zijn de degradatiekandidaten in 3C?

De 24-jarige Jaegers, die ook een verleden heeft bij Valthermond, heeft van een aantal ploegen in 3C wel hoge verwachtingen. “Ik verwacht het meeste van de degradanten, dus Zuidhorn, Be Quick 1887 en Veendam 1894. Eigenlijk ook in die volgorde, al moeten we ook op onze hoede zijn voor Groen Geel, Aduard 2000 en Helpman, die hebben het vorig jaar uitstekend gedaan in de 3e klasse.”

Hoewel Jaegers weet dat het lastig wordt voor zijn ploeg, denkt hij wel te weten tegen wie de punten komend seizoen gehaald moeten worden. “Ik verwacht dus dat wij het moeilijk gaan krijgen, maar ik verwacht ook dat wij het niveau aan kunnen en er in kunnen blijven. Ik denk dat het ook een lastig seizoen gaat worden voor Mamio, WVV, Loppersum en HFC ’15.”

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like