Tom Meijers: “Ter Apel moet meer als team denken”

Ter Apel '96Na een moeizame eerste seizoenshelft leek Ter Apel ’96 rechtstreeks op de vierde klasse af te stevenen. Een goede serie in 2014 bracht de brede middenmoot van de derde klasse D echter weer in het zicht. Afgelopen zondag maakte de ploeg van aanvoerder Tom Meijers echter een pas op de plaats, want er werd een stevige 5-1 nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen CEC. De redactie van FC Kanaalstreek was benieuwd naar de visie en mening van de pas twintig-jarige aanvoerder van Ter Apel, die in het dagelijks leven werkzaam is als verkoopmedewerker van PhoneHouse.

Hoe verliep de wedstrijd tegen CEC?
“De wedstrijd tegen CEC verliep dramatisch! Na een half uur stonden we al met 3-0 achter. Er was totaal geen beleving aan onze kant en op alle fronten werden we in de openingsfase afgetroefd. We stonden niet goed en voor CEC was het makkelijk rondspelen. In de loop van de eerste helft kregen we wat meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde uiteindelijk in de 3-1. Na de thee kregen we nog een aantal mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. Roel Uil wist het zijnet te raken nadat hij de keeper had uitgespeeld. De hoek werd te lastig en hij kreeg de bal niet meer tussen de palen. Ikzelf had nog een kopkans, maar de keeper pareerde deze met een goede reflex. Uiteindelijk wist CEC er nog een slotoffensiefje uit te gooien en twee keer te scoren. Het was allemaal te slap van onze kant vandaag, we moeten nu naar onszelf kijken en de kop omhoog zien te houden. Over twee weken komt nummer twee in de competitie (Twedo) bij ons op het sportpark. Na de blamage van vandaag moeten en zullen we tot op het bot gemotiveerd zijn om de punten dan in eigen huis te houden.”

Tom Meijer achter de bal tegen ZBC.
Tom Meijers achter de bal tegen ZBC.

 

 

Na de winterstop hebben jullie tien punten uit acht wedstrijden: waar ging het voor de winter mis?
“Op de wedstrijd tegen Raptim en de eerste helft tegen Musselkanaal na, zijn we nooit echt weggespeeld voor de winter. Wedstrijdjes verloren we net met 2-1 of 1-2. We hadden het geluk niet aan ons zijde en dat is na de winterstop wel een aantal keer het geval geweest. Tuurlijk is zo’n eerste seizoenshelft niet alleen te verklaren met pech. We hebben de nodige blessures gehad en bepalende spelers van vorig jaar vertrokken naar andere clubs. Zo zijn Ramon Mulder en Alfred Tent in de voorbereiding afgehaakt. Ramon met een knieblessure en Alfred met een enkelblessure. Bert Meijer vertrok samen met Loek Swarts naar HSC. Dat zijn toch drie met de nodige ervaring. Arjen Norder is er halverwege de eerste seizoenshelft weer bijgekomen en pikt regelmatig een doelpunt mee nu, maar ook hij kan het niet in zijn eentje. We moeten gewoon meer als groep denken.”

Waarom blijft Ter Apel derdeklasser?
“We spelen nog drie thuiswedstrijden en twee uitwedstijden. Daarnaast moeten we nog tegen directe concurrenten als Zwartemeerse Boys en Stadskanaal. Dit zijn overigens allebei thuiswedstrijden. Twedo (thuis), Veendam 1894 en Raptim (beide uit) staan ook nog op het programma. We kunnen zeker nog de nodige punten halen als we ervoor zorgen dat onze neuzen dezelfde kant opstaan. Ik heb er vertrouwen in, helemaal na vandaag. Wat een bende! Dat moet en zal ons niet meer gebeuren, wij blijven er gewoon in!”

Je bent met je 20 jaar aanvoerder, vaste waarde en topscorer: is Ter Apel jouw eindstation?
“Vorig jaar ben ik wel benaderd door een aantal clubs in de omgeving, maar het leek me toen niet de juiste overstap. Vandaar dat ik bij Ter Apel ben gebleven. Ik wil graag een stapje hogerop, maar heb nog geen contact gehad met andere clubs. Wellicht komt dat nog, maar ik richt me nu alleen op de laatste vijf wedstrijden van FC Ter Apel ’96, want daarin moeten we er staan! Ik zie vanzelf wanneer er wat anders op mijn pad komt, zo niet dan probeer ik met Ter Apel hogerop te komen. Want Ter Apel is qua faciliteiten geen club voor de derde klasse en zeker niet voor de vierde klasse.”

Na drie jaar Loek Swarts traint Rik Udema jullie: hoe bevalt de samenwerking?
“De samenwerking verloopt prima. Rik is wel anders als Loek, fanatieker vooral. Waar Loek vaak een lolletje trapte met spelers, is het bij Rik strak en moet het op zijn manier. Ik denk dat dat wel goed is voor onze groep. Het niveau van de trainingen is ook hoger dan bij Loek. Er zit een idee achter en dat bevalt me wel.”

Jullie gaan van de tweede klasse naar de onderkant van de derde klasse: hoe verklaar je terugval van Ter Apel?
“Zoals ik al zei, we missen gewoon een stuk ervaring, maar ook de trainingsopkomst laat te wensen over. Misschien komt dat omdat je weer onderaan staat, maar als je ziet dat er een halve man en een paardekop op dinsdag traint, dan roep je het ook over jezelf af. Ik denk als je voetbal leuk vindt en je wilt wat bereiken met elkaar, dan zorg je ervoor dat je twee keer per week kunt trainen. Dat je een keer moet afzeggen vanwege een blessure of andere verplichtingen, prima, maar bij ons wordt gewoon te gemakkelijk afgezegd. Soms sta je op dinsdagavond met vier of vijf spelers van het eerste te trainen. Dat vind ik echt beschamend…”

Hoe zie jij de toekomst van voetbal in Ter Apel?
“We moeten ervoor zorgen dat we de laatste vijf wedstrijden punten gaan pakken.  We kunnen goed voetballen, als we maar willen. Soms is het bij ons alles, maar soms (zoals tegen CEC) is het ook helemaal niks.  Maar zoals ik al zei, we zijn niet één keer echt weggespeeld op de bovengenoemde wedstrijden na. We hebben het zeker in ons om in de derde klasse te blijven. Als ik kijk naar hoe we bij vlagen voetballen, dan heb ik daar ook echt vertrouwen in. Ook voor volgend jaar als ik kijk naar de aanwas van de A-junioren, en dan met name hoe spelers als Dennis Stuurwold, Daan Stam en Edwin Schreuder soms bij ons invallen. Dan zie ik daar zeker potentie in om een goed team van te smeden. Dat team moet ook zeker in de derde klasse kunnen spelen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Harris Huizingh: “Zelfs bij FC Groningen wordt over Valthermond gepraat.”

Voor Valthermond en trainer Harris Huizingh vielen alle puzzelstukjes samen, wat een kampioenschap opleverde.

Martin Boer: “Westerwolde moet gaan voor de top 5!”

Interview met Martin Boer, die vindt dat Westerwolde open en onbevangen het seizoen in ...

Roy de Jongh schiet vijf keer raak!

Vijf goals in één wedstrijd. Voor veel voetballers is het een droom, maar Roy ...