Vooruitblik op de zaterdag 4e klasse F: ‘Wildervank ambitieus, Mussel geen degradatiekandidaat’

Mussel en Wildervank zijn ambitieus voor komend seizoen en hopen een woordje mee te kunnen spreken in de 4e klasse F.

De zaterdag 4e klasse F lijkt er voor komend seizoen een stuk sterker op geworden. Met Borger, CSVC, Hollandscheveld en SJS kent de klasse maar liefst vier degradanten uit de derde klasse. Wildervank blijft desondanks ambitieus en mikt op een hoge klassering, terwijl Mussel zich niet ziet als degradatiekandidaat.   

Ambitieus Wildervank

Ook Wildervank-trainer Colin Steenge beaamt dat de 4e klasse F er met alle degradanten uit de 3e klasse sterker op is geworden. Toch ziet de jonge oefenmeester genoeg mogelijkheden voor zijn ploeg. “Bij Wildervank is de selectie niet extreem veranderd. Het merendeel van de groep is intact gebleven. Wel zijn er een aantal ervaren jongens gestopt maar hiervoor in de plaats zijn er ook spelers bij gekomen. Toch hopen we ondanks de sterkere competitie met deze jonge selectie weer een stapje te zetten en dus minstens de positie op de ranglijst van vorig jaar te evenaren (top 5).”

Mussel zet hoog in

Mussel-trainer Arend Scholtens weet ook dat Mussel een zware opgave wacht, maar ziet zijn eigen ploeg absoluut niet als degradatiekandidaat. “Het is zeker een zware klasse met degradanten en een promovendus. Voor Mussel een prachtige uitdaging om ook eind dit seizoen weer 4e klasser te blijven.” Toch stelt Scholtens dat de lat hoger ligt voor komend seizoen. “Gezien het afgelopen seizoen, waar veel onnodige punten werden weggegeven in ook een zeer zware competitie, heeft Mussel naar behoren gepresteerd. De lat voor Mussel ligt komend seizoen om in de top 4/5 te
gaan spelen. Gezien de toegenomen sterkte door aanwinsten binnen de selectie, waardoor de concurrentie stukken groter is geworden, behoort dit tot de mogelijkheid is mijn eigen overtuiging.”

Verschillen klein in 4F

Wie om de prijzen mee gaan spelen is volgens Scholten wel duidelijk. “Borger, SJS, Mussel, FC Assen, Wildervank en Hollandscheveld zijn de ploegen die bij de bovenste zes eindigen.” Ook Steenge ziet ploegen van dat rijtje om de titel spelen. “Ik vermoed op basis van eerdere seizoenen dat SJS en Assen zeker om de titel mee gaan doen, maar ook de overige degradanten uit de 3e klasse zullen bovenin mee willen spelen om promotie.”

Steenge vindt het wat lastiger om de degradatiekandidaten aan te wijzen. “Vorig seizoen streden Mussel, SCN en SVBO in de laatste weken nog tegen degradatie, maar het verschil in kwaliteit tussen deze ploegen en de ploegen daarboven was afgelopen jaar niet erg groot. Ook hiervoor geldt dat het erg afhankelijk zal zijn van mutaties in selecties/ blessures etc.” Scholtens denkt dat LEO, VAKO en SCN het lastig gaan krijgen. Steenge verwacht vooral een spannende competitie. “Denk al met al dat SJS en Fc Assen de kampioenskandidaten zijn, maar dat het een competitie zal worden waar de onderlinge verschillen relatief klein zijn. Lastig dus om naast deze twee favorieten bovenin al echte degradatiekandidaten te noemen.”

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Geert Katoen verguld van trots door promotie Nieveen

Geert Katoen promoveerde met Gasselternijveen en dat vervulde de trainer met trots.

Mark Middeljans: “Buinerveen had recht op drie punten!”

Het was de grootste verrassing van het afgelopen voetbalweekend: Buinerveen dat in eigen huis GKC ...

Buinen wil feest van jarig Buinerveen verstoren

Met één schamel punt uit 19 wedstrijden is Buinerveen momenteel de op één na ...