Vooruitblik op de zaterdag 5e klasse F: ‘NWVV kiest voor de luwte, SETA hoopt nu wel op titel’

NWVV hoopt komend seizoen het plezier weer terug te vinden, SETA gaat opnieuw voor de titel.

Archieffoto Harold Woortman, SETA speelde vorig seizoen ook om de titel mee, maar liep promotie mis.

De zaterdag 5e klasse F bestaat uit een mooie mengelmoes van Drentse en Groningse ploegen. Komend seizoen lijken veel ploegen een gooi te willen doen naar de titel. Een daarvan is SETA, dat de afgelopen twee seizoen twee keer net naast promotie greep. De ploeg uit Musselkanaal hoopt dat drie keer scheepsrecht is. NWVV daarentegen, dat degradeerde uit de vierde klasse, zet minder hoog in voor komend seizoen.

NWVV houdt verwachtingen laag

NWVV-trainer Johan Hollen stelt dat zijn ploeg teveel heeft ingeleverd om een rol van betekenis te kunnen spelen. “Met het verlies van sterkhouders Peter van Elten en Roy Super, waarbij laatstgenoemde goed is voor 30 goals, leveren we veel in. Na een moeilijk jaar is de vierde klasse is ons uitgangspunt dit seizoen het plezier terug te krijgen en weer meer wedstrijden te winnen en dus ook betere resultaten te halen dan in het afgelopen jaar.”

Hollen stelt echter ook dat het perspectief biedt voor andere spelers. “Op zich is dat al een mooie uitdaging. Op voorhand behoren wij niet tot de titelkandidaten. Mochten we mee kunnen doen om een periodetitel, dan is ons seizoen als geslaagd.

SETA gaat voor kampioenschap

SETA-trainer Harm Bolk rekent zijn ploeg wel opnieuw tot de titelkandidaten. “Ik vind dat SETA gewoon weer bovenin mee moet doen, aangezien we ook al twee seizoenen in de top spelen.” Bolk denkt wel te weten van wie de concurrentie komt. CEC, SC Angelslo en Damacota gaan samen met ons meestrijden om de bovenste plekken.” De oefenmeester ziet in ieder geval weinig zwakker broeders in 5F. “Ploegen waar ik niks van verwacht zie ik niet zo snel, ik denk dat we een sterke competitie hebben.”

Ook Hollen ziet een aantal duidelijke titelkandidaten, maar noemt SETA niet. “CEC, SC Angelslo, Bargeres en outsider Damacota gaan uitmaken wie er kampioen wordt.” Wie weinig indruk gaat maken weet Hollen niet. “Het lijkt mij niet verstandig om daar een uitspraak over te doen. Dat soort uitspraken worden alleen maar afgestraft.”

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like