Arnoud Bentum heeft door hem gezochte uitdaging gevonden

Nieuw BuinenHeel veel wedstrijd had Arnoud Bentum nog niet gewonnen met zijn ploeg Nieuw Buinen, op het moment dat hij afgelopen zondag in de wedstrijd tegen SC Erica twee keer doel trof én een assist gaf. Feitelijk kan gesteld worden dat de oranjehemden aan de hand van Bentum met 1-4 wonnen van een directe concurrent in de strijd tegen degradatie. En dat is een hele opluchting: “Na de wedstrijd was er heel veel blijdschap in de kleedkamer! Dat mag ook zeker na een gewonnen wedstrijd, maar het is nu belangrijk dat we de komende zondagen weer punten gaan pakken.”

Voetballend vermogen
Daarmee geeft Bentum aan dat één zwaluw nog geen zomer maakt voor de kwakkelende eersteklasser: “We hebben voor de winterstop een paar hele goede wedstrijden gespeeld, maar het scoren lukte niet. Zondag lukte dat wel en dan gaat het ook gelijk hard bij ons. Het is voor ons zaak om iedere wedstrijd heel hard te werken. Wanneer we dat combineren met ons voetballend vermogen, dan maken we het alle teams erg moeilijk.” En dat moet dan tot gevolg hebben dat het trotse voetbalbolwerk Buunermond ook volgend seizoen eersteklasser is: “Wij gaan ons rechtstreeks handhaven, daar ben ik van overtuigd!”

Arnoud Bentum eerder dit seizoen in actie tegen TEVV...
Arnoud Bentum eerder dit seizoen in actie tegen TEVV…

Uitdaging
Bentum, die 22 jaar oud is, is één van de nieuwe gezichten in het elftal van Nieuw Buinen. Met een recent verleden bij Veendam 1894 in de derde klasse, was het voor de aanvallend ingestelde speler wel even wennen: “Ik merkte in het begin heel erg dat er meer van je verwacht wordt. Het team verwacht dat je bepaalde taken uitvoert en als je dit niet doet dan word je daar op aangesproken. En als aanvaller is het zo dat iedere kans raak moet zijn, want het kan de laatste van de middag zijn.” Iets wat volgens de in Veendam woonachtige speler in de derde klasse heel anders was. Altijd was er nog een volgende kans die kwam: “Hier is het meer ‘moeten’. Maar dat vind ik wel prettig. De uitdaging die ik na het afgelopen seizoen zocht, heb ik zeker gevonden!”

Arbeid belonen
Bij het aangaan van die uitdaging is de tweedejaars ALO-student nog niet tevreden over zijn prestaties: “Ik sta nu op vier treffers, maar daarmee heb ik de arbeid die mijn ploeggenoten leveren veel te weinig beloond. Ik hoop dat ik nu een beetje los ben en dat het allemaal wat makkelijker gaat, zodat ik belangrijk kan zijn voor het team.” Hierbij wordt Bentum sinds zondag bijgestaan door Gert Lukens, de vormgever die weer binnen de lijnen is verschenen. De afwezigheid van Lukens, maar ook doelpuntenmaker Koen Hateboer geeft Bentum als één van de verklaringen voor de tegenvallende resultaten van Nieuw Buinen.

Alles of niets
“Nieuw Buinen is een aantal vaste waarden van vorig jaar kwijt geraakt. Hateboer lijkt inmiddels op de weg terug, maar het opvullen van de leegte die deze jongens achterlaten valt nog niet mee.” En dus ligt er voor vertrekkend trainer Eric Lippold een opgave van jewelste om handhaving af te dwingen. Een strijd die afgelopen weekend goed is opgepakt: “Komend weekend, tegen Hoogeveen willen we graag de volgende stap zetten. We spelen nog twintig minuten omdat deze wedstrijd vanwege mist voor de winterstop stilgelegd werd.” Volgens Bentum is er maar één aanpak, namelijk vol op de aanval spelen: “We staan toch al met 2-1 achter, dus alles of niets!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Marko Mihalj: “NWVV had de winterstop liever overgeslagen”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Gerwin de Wijk: “Wij gaan zaterdag van Vitesse’63 winnen.”

Gerwin de Wijk kijkt met veel vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen Vitesse'63.