Titan verliest seizoensouverture van Muntendam

Titan verloor ongelukkig van Muntendam.

De omstandigheden waren zondagmiddag ideaal op het sportpark van Titan. De vraag was of Titan een passend gevolg kon geven aan de goede resultaten van de voorbereiding. Met tegenstander Muntendam had het direct een goede graadmeter aangezien de bezoekers vorig jaar als tweede eindigden in de 3e klasse B en al aantal jaar meedoen in de (sub)top van de derde klasse. Na een enerverende wedstrijd bleef Titan met lege handen achter en mochten de bezoekers de eerste drie punten van het seizoen bijschrijven: 1-2.

Drie keer is scheepsrecht voor Titan

De ploeg van Robert Nieborg begon fel aan de wedstrijd en probeerde de thuisploeg onder druk te zetten. Kansen leverde dit niet direct op, maar de rood-witte defensie had wel de nodige moeite met voornamelijk de behendige Maikel Hut. Kansen kwamen er in de loop van de eerste helft wel voor de thuisploeg. Rick Hendriks stuurde Patrick Luiten de diepte in en hij passeerde de doelman. Helaas was zijn inzet te zacht waardoor er vlak voor de doellijn nog redding gebracht kon worden. Even later kwam ook Harm Jan Moesker oog in oog met doelman Wijsbeek, maar helaas ook zonder succes. De derde grote kans leverde wel een treffer op. Patrick Luiten reageerde attent op een bal die over de verdediging van Muntendam viel en rondde koel af: 1-0. Vlak voor rust kwam Muntendam langszij. Een vrije trap bleef in het zestienmetergebied van Titan hangen en Brian Luttje handelde snel en schoof de bal tegen de touwen: 1-1.

Druiven zuur voor Titan

De eerste kans van de tweede helft leverde ook direct een treffer op voor de gasten. Balverlies in de opbouw bood Bjorn Puister de gelegenheid om de bezoekers aan de leiding te brengen: 1-2. Muntendam koos er vervolgens voor om de voorsprong te verdedigen en in te zakken. Titan drong aan en creëerde ook diverse kansen. Nadat eerst een inzet voor de lijn weg werd gehaald schoot daarna de ingevallen Jos Smidt op de binnenkant van de paal. Ook de harde voorzet van de ingevallen Tim Kleinenberg leverde gevaar op, maar geen treffer. Die treffer kwam er nog wel voor de thuisploeg. De indraaiende vrije trap van Rick Hendriks werd door Nick Katoen tegen de touwen gewerkt, maar assistent-scheidsrechter de Groot had buitenspel geconstateerd. Dat hier geen sprake van was kon leidsman Spreen zelf niet constateren en dus moest hij de bevindingen van de assistent wel overnemen. Daardoor bleef het 1-2 en waren de druiven zuur voor de thuisploeg. Aanstaande zondag gaat Titan op bezoek bij vv Gieten.