Valthermond wint gemeentelijke derby van HOVC

Valthermond won de seizoensopener van HOVC.

Foto Rianne van der Laan, Valthermond-speler Dion van der Laan in duel met HOVC-speler Gertjan Spijker.

Valthermond is het seizoen begonnen met een 2-4 overwinning op HOVC. De Mondkers bleken in de gemeentelijke derby net een maatje te groot voor fusieclub uit Valthe, Odoorn en Exloo.

Valthermond direct bij de les

De seizoensopening bestond dit jaar direct uit de gemeentelijke derby tegen HOVC. De buren uit Valthe, Odoorn en Exloo wonnen vorige week nog knap voor de beker van SVBO, dus Valthermond was gewaarschuwd. Die waarschuwing kwam blijkbaar goed aan. Vanaf het eerste fluitsignaal van de matig leidende scheidsrechter Lemmen pakten de bezoekers de zaak energiek aan.Vlot combinerend werd er door de equipe van Koning naar openingen gezocht, al bleven eerst grote kansen nog uit. De eerste de beste echte kans was echter ook meteen raak. Milan Draijer vond na een prima actie spits Jordi van der Laan die van dichtbij binnen schoot.

Slagvaardig Valthermond

HOVC antwoordde met een volley van Luuc Kimmel, maar die vloog over het domein van goalie Harm Jipping. Vervolgens was het weer aan de bezoekers. Lars Baas vond uit een vrije trap HOVC doelman Maarten Ritsema op zijn weg, voordat Valthermond de voorsprong, via opnieuw Jordi van der Laan, verdubbelde. De derde Mondker treffer was de fraaiste van de middag. Vanaf zo’n vijfentwintig meter krulde aanvoerder Alwin Braakman de bal schitterend in de kruising.  Het slotakkoord van de eerste helft was voor de thuisclub. Luuc Kimmel werd de diepte ingestuurd. Jipping kwam weliswaar wat wild uit, maar speelde wel de bal. Scheidsrechter Lemmen zag er echter wel een strafschop in. Frank Fokke schoot feilloos binnen.

Na de thee werd het spel er aan beide zijden niet beter op en werden de kansen schaars. Braakman strandde op Ritsema en Fokke vond zijn meerdere in Jipping. Pas in de slotfase werd er weer gescoord. Fokke bracht met zijn tweede treffer de spanning terug, maar Jorn Drayer schoot Valthermond na een pass van Dion van der Laan in veilige haven.

Foto’s Rianne van der Laan: HOVC – Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW na rust langs Buinerveen

De eerste bekerwedstrijd van Buinerveen heeft de eerste nederlaag van het seizoen opgeleverd voor ...

TEVV met moeite langs SVV ’04

TEVV boekte op bezoek bij hekkensluiter SVV ’04 een uiterst moeizame, maar zeer welkome ...

GKC boekt belangrijke zege op Roswinkel

Een belangrijke zege voor GKC, dat mee blijft doen om de bovenste plaatsen in ...