Gieterveen met ruime cijfers langs Eext

Gieterveen wist met ruime cijfers te winnen van Eext.

Foto VV Gieterveen, een goede start voor Gieterveen dat de derby tegen Eext met 5-1 won.
Gieterveen is de competitie gestart met een ruime overwinning op de buren uit Eext. Na anderhalf uur voetballen was er niks af te dingen op de 5-1 overwinning op de Eexter Ossen en zijn de mannen van Kuipers redelijk uit de startblokken geschoten.

Grootste kans voor Eext

Vanaf de eerste minuut voetbalde de thuisploeg makkelijker dan zijn tegenstander, maar zaten de bezoekers er boven op en wonnen ze daarmee regelmatig balbezit waarmee ze er in de omschakeling snel uit kwamen. Op die manier was na een kwartier ook de grootste kans voor Eext, maar Drent pakte uitstekend op een inzet van de rechtsvoor van de bezoekers.

Gieterveen neemt heft in handen

Daarna was het de thuisploeg wat de klok sloeg. Eerst werd er een vrije bal, na hands op de rand van het strafschopgebied, hard binnen geschoten door Jesse Nijhuis, niet veel later was het Bart Caspers die een penalty miste nadat Wilte Nijhuis werd vastgehouden in het strafschopgebied. Bart Caspers kreeg daarna een grote kans om zijn gemiste kans te herstellen, maar kwam vlakbij de goal niet goed uit met zijn passen en wist daarmee een voorzet van Jesse Nijhuis niet te verzilveren.
Niet veel later verdubbelde de thuisploeg toch de voorsprong, nadat van der Sloot een van richting veranderd schot van Bert Kupers uit het net kon halen. Voor rust moest Drent nog één keer redding brengen op een schot van Warring en was van der Veen dicht bij de 3-0, maar zag hij zijn vrije trap via de lat over gaan.

Ruime marge voor Gieterveen

In de tweede helft begon Eext voortvarend en moest Mulder één keer met een uiterste sliding voorkomen dat de Eexter-spits alleen voor Drent opdook. Daarna waren het vooral de Gieterveners die de kansen aaneen regen. Wilte rondde een aanval af na een pass van zijn broer en Bart Caspers nam revanche op zijn gemiste penalty. Direct hierna schoot Jesse Nijhuis oog in oog met van der Sloot naast de goal en Bob Oeben schoot hoog over. Nadat Eext de eer nog enigszins had gered door een goal van invaller Lex Eleveld, was het slotakkoord voor de thuisploeg. Jesse stuurde zijn broer de diepte in, die van der Veen vond. Van der Veen zette Danny Zwinderman alleen voor de keeper en hij zorgde voor de 5-1 einduitslag.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Degradatiespook waart rond in Nieuw Buinen

Nieuw Buinen trad zaterdagavond aan tegen Rolder Boys met een verdedigingsblok van vijf spelers, daarvoor ...

Gieterveen rolt vierdeklasser Schoonebeek op

In het Winter Wonderland van Emmen werd er op het sportpark van SC Angelslo ...

Fotoverslag: Borger haalt opgelucht adem

Na acht nederlagen op rij was het voor Borger afgelopen zaterdag genieten. De mannen ...