Stevige nederlaag voor gehavend Alteveer

AlteveerIn de vorige wedstrijd boekte Alteveer een belangrijke overwinning op KSC. Maar ook liep het tegen een aantal blessuregevallen aan. En dus was het voor trainer René Nijgh puzzelen geblazen om een representatief elftal op de been te brengen. De oefenmeester moest het vandaag zonder maar liefst zeven selectiespelers stellen. Dit bleek te veel van het goede, en dus incasseerde het zwaar gehavende Alteveer tegen Valther Boys een 6-2 nederlaag.

Vijf goals voor rust
Valther Boys was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Na 25 minuten keek Alteveer al tegen een 3-0 achterstand aan en leek een monsterscore in de maak. Uit een vrije trap van Bryan Schenkel kwam Alteveer terug tot 3-1. Alteveer rechtte de ruggen en via een geweldige volley werd het 3-2: opnieuw was Schenkel de maker van de treffer. Even leek de wedstrijd te kantelen, maar vlak voor rust wist Valther Boys toch de marge weer op twee te brengen. 

Half uur met tien
In de tweede helft was er sprake van hetzelfde spelbeeld als in de eerste. Vlak na rust kreeg Valther Boys een strafschop. De overtreding van de 18-jarige Pascal Hilgenga betekende zijn tweede gele kaart. De strafschop werd gedecideerd binnengeschoten en met 5-2 op het scorebord moest Alteveer nog ruim een half uur met tien man verder. Valther Boys wist nog één keer te scoren en zo wist het de wedstrijd dik verdiend te winnen. Alteveer kon vandaag geen potten breken en het zal voor trainer Nijgh opnieuw een hele puzzel worden om voor zondag in de derby tegen Stadskanaal weer elf fitte spelers binnen de lijnen te brengen.

De Jonge Sport

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen niet opgewassen tegen HOC

Door een overtuigende 0-3 overwinning op Buinen blijft HOC koploper IJhorst nog steeds op ...

Gasselternijveen wint van Sellingen en pikt weer aan

Na een teleurstellend en onnodig verlies afgelopen week tegen BNC, stond de wedstrijd tegen ...