SPW verliest van effectief Zwartemeerse Boys

SPW liep in de openingswedstrijd tegen Zwartemeerse Boys tegen een nederlaag aan.

Foto VV SPW, SPW verloor de openingswedstrijd van een effectiever Zwartemeerse Boys.

Zondag stond de eerste competitiewedstrijd in de 4e klasse D voor SPW op het programma. De tegenstander uit Zwartemeer liep afgelopen seizoen net via de nacompetitie promotie naar de 3e klasse mis, dus dit was meteen een goede tegenstander. De voorbereiding en speelwijze gaf veel vertrouwen voor SPW om dit om te zetten in een goed resultaat. Dat kwam er uiteindelijk niet, Zwartemeerse Boys bleek effectiever en won met 0-2.

Zwartemeerse Boys gevaarlijk op de counter

De 1e helft startte en het aftasten was begonnen. Zwartemeerse Boys zakte in en liet SPW aan de bal. En het eerste gevaar kwam dan ook vanuit SPW, maar meteen werd duidelijk waar Zwartemeerse Boys goed in was en dat waren pijlsnelle counters. De eerste echte grote kans was voor Stefan Bolk in de 8e minuut. Jelmer Jasken stak met een pass over zestig meter Stefan weg. De keeper kwam uit maar de bal remde wat in de stuit waardoor Stefan de bal kon koppen. De keeper van Zwartemeerse Boys sprong wel mee en tegen Stefan aan waardoor hij niet goed meer de bal richting de goal kon sturen. De verder goed leidende scheidsrechter gaf hier een doeltrap, waar misschien ook wel in het voordeel van SPW had kunnen worden gefloten.

Het spel bleef hierna veel op en neer gaan met veel balbezit voor SPW, en scherpe counters van Zwartemeerse Boys. In de 27e minuut kwam er echt gevaar vanuit Zwartemeerse Boys, en wel door een makkelijk gegeven vrije bal. De bal werd goed voorgegeven en SPW dekte slecht op de situatie en zo kon Marnick Potze van zeven meter voor de goal de bal verlengen en de 0-1 op het scorebord zetten. Hierna bleef het spel heen en weer gaan, maar werd het door de goal wel slordiger.

Effectief Zwartemeerse Boys slaat toe in tweede helft

Trainer Ludie Hulshof greep nog niet in tijdens de rust en stuurde dezelfde elf jongens weer naar buiten. Het spel liep alleen volledig vast op de laatste lijn van Zwartemeerse Boys, die alle aanvallen van SPW goed ontregelde. Trainer Hulshof wou wat forceren en bracht Jimmy Pastoor in de 54e minuut erin voor Stefan Westerhof. SPW drukte stevig op de deuren bij Zwartemeerse Boys, maar het waren de gasten die hun voorsprong wisten uit te breiden. In de 59e minuut werd een aanval van SPW op de rechterkant onderbroken en over hun linkerkant kwamen de gasten uit Zwartemeer er weer snel uit. Vanaf hier werd met een mooie diagonale pass Rene van Elteren vrijgespeeld en hij verschalkte met een goed schot keeper Kip. SPW gaf echter niet en op bleef qua balbezit de bovenliggende partij. Peter Beens werd gebracht voor Lars Timmer en de jarige William van der Sluis kwam er in voor de geblesseerd uitvallende Stefan Bolk. Maar wat het ook probeerde, de bal zou er vandaag niet ingaan.

Zo liep SPW in hun eerste competitiewedstrijd onder Ludie Hulshof tegen een nederlaag aan. Qua verhoudingen lag alles in het voordeel van SPW, alleen gingen de punten mee met de gasten uit Zwartemeer, die een lesje effectiviteit gaven. Een harde les voor SPW, dat volgende week de verste uitwedstrijd in de competitie mag maken naar USV.

Foto’s VV SPW: SPW – Zwartemeerse Boys

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW met speels gemak langs Oldambster Boys

Een droomstart heeft SPW opnieuw een overwinning opgeleverd. In het uitduel tegen Oldambster Boys ...

Valthermond toont herstel met zege op Veendam 1894

Valthermond toonde herstel met de overwinning op Veendam 1894 en klom daardoor naar plek ...

Musselkanaal wint in derby van FC Ter Apel ’96

Musselkanaal zegevierde in de derby tegen Ter Apel en kwam daardoor in puntenaantal op ...