Ruime overwinning Borger bij SVBO

Borger won eenvoudig van SVBO.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger-aanvaller Floris Hiddink probeert een tackle van een SVBO-speler te ontwijken.

Zonder briljant spel won Borger afgelopen zaterdag dik verdiend op bezoek bij SVBO. Daarmee herstelden de mannen van hoofdtrainer Arne Joling zich van de stroeve seizoenstart een week eerder tegen LEO (1-1). Op de overwinning viel niks af te dingen. De thuisploeg uit Barger-Oosterveld beet slechts in de eerste helft enigszins van zich af. In het vervolg waren de gasten oppermachtig.

Gijs Roda scoort

Vanaf de aftrap waren de intenties van beide ploegen duidelijk. Borger nam het heft in handen en waar mogelijk zette men druk op thuisploeg SVBO. De geelzwarten zakten op hun beurt in en loerden op de mogelijkheid om te counteren. In tegenstelling tot een week eerder kwamen de groenwitten nu wel tot kansen. Aanvallers Dylan Berghuis, Hendrik Gustin en Gijs Roda kregen de bal in het eerste kwart van de wedstrijd echter niet over de doellijn. Een door scheidsrechter Van de Beld reeds toegekende strafschop werd bovendien op advies van zijn assistent weer ingetrokken. Buitenspel, zo luidde het oordeel. Aan Borgerzijde was men overtuigd van zijn ongelijk. De uitbraken van SVBO waren in deze fase spaarzaam, maar zeer zeker wel venijnig. Borger doelman Mark Wolters bleek een aantal keren kort achter elkaar een sta-in-de-weg voor de tegenstander en ook de lat bracht nog een keer uitkomst. In de 24e minuut was het desondanks verdiend raak voor Borger. De bezoekers onderschepten, combineerden vervolgens door de vijandelijke defensie en Roda rondde bekwaam af. Wat tot de rust volgde was van Borgerzijde de meest matige fase van het duel. Hoewel Roda nog wel een goede kans creëerde (inzet op de doelman), leek de 1-1 meer in de lucht te hangen. Eenmaal was SVBO zelfs al voorbij de Borgerder sluitpost, maar wist men het leder alsnog over de doellat te plaatsen. Ruststand: 0-1.

Eenrichtingsverkeer

Na rust stelden de groenhemden direct orde op zaken. De mannen uit de Hunebedhoofdstad hadden de controle over het duel weer helemaal in handen. Dat de 0-2 na twaalf minuten viel was dan ook geen wonder. Het was Gustin die scoorde, na goed voorbereidend werk van Berghuis. Drie minuten later mocht SVBO-er Sep van der Helm na een grove charge met zijn tweede gele kaart op zak inrukken. De wedstrijd was hiermee definitief gespeeld. Het werd eenrichtingsverkeer richting de goal van de thuisploeg. Het derde doelpunt kwam op naam van Berghuis, die een lange bal goed controleerde en vervolgens één op één met de goalie rustig binnenschoot. Het slotakkoord was voor Gustin na een heerlijke combinatie met de deze middag zeer actieve Roda. Na dit doelpunt bracht Joling al zijn wisselspelers binnen de lijnen. Het brak enigszins het ritme, hoewel er ook in de laatste tien minuten nog genoeg mogelijkheden waren om de score uit te breiden. Doelpunten vielen er niet meer. De 0-4 overwinning voor Borger was een feit.

Tweede plek

Een lekkere overwinning dus voor de zichtbaar opgeluchte Borgernaren. De bittere smaak van de toch teleurstellende remise bij de seizoenstart werd zo weggespoeld. Het zal Joling en zijn manschappen deugd hebben gedaan dat bovendien vrijwel alle winnaars van het eerste weekend deze week verloren. De groenhemden klommen hierdoor naar de tweede plek op de ranglijst, op twee punten van het nog foutloze Hollandscheveld. Komende zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen SCN. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt.

Foto’s Alle Oldenbeuving: SVBO – Borger