SJS schiet met scherp tegen FC Assen

SJS haalde stevig uit tegen FC Assen.

Na de valse start tegen SCN stond SJS voor de lastige opdracht om tegen FC Assen de eerste drie punten van het seizoen te pakken. Met de halve finale in de nacompetitie, waarin ternauwernood werd gewonnen, nog vers in het geheugen en de wetenschap dat FC Assen de eerste wedstrijd tegen VAKO winnend had afgesloten, stonden de mannen van SJS voor een pittige opgave. Daar bleek achteraf gezien geen sprake van, gezien de 1-7 overwinning.

Vanaf de eerste minuut liet SJS zien dat het maar 1 bedoeling had deze wedstrijd: de eerste drie punten bijschrijven. Met compact spel en een uitstekende spelopvatting wist SJS het tegenvallende FC Assen het keer op keer moeilijk te maken.

Ongrijpbare Heidema

Nog voor de rust wisten de blauwhelmen het verschil in doelpunten uit te drukken. Heidema was met zijn snelheid een plaag voor de verdediging van FC Assen en de verdedigers van de Drenten wisten geen grip te krijgen op de sterk spelende Boels. De laatste wist te scoren op een geniale pass van Kay Rijkens. Door twee goals van aanvoerder Heidema mochten de mannen van SJS gaan rusten met een 0-3 voorsprong.

FC Assen probeerde na de rust met iets wat een offensief moest lijken de achterstand te verkleinen. De overtuiging hierbij ontbrak echter en het compact spelende en hard voor elkaar werkende SJS was niet van plan iets weg te geven. Sterker nog: Heidema besloot zijn derde van de middag te maken waarna het verzet van FC Assen bleek gebroken. Wientjes, de Koe en nógmaals Heidema maakten het 7-tal doelpunten van SJS compleet. Dat FC Assen ook een keer wist te scoren was slechts voor de statistieken en jammer voor de uitstekende doelman Youri Bos die deze wedstrijd weinig te doen kreeg maar wat hij deed uitstekend deed.

Goede middag voor SJS

Met een prima basisdebuut voor de 18-jarige Thijmen Raadsveld die de 90 minuten vol maakte en goede invalbeurten voor de Faizel Dos Santos, Kelvin Oosting, Gijs Raadsveld en junior Luc Panneman, was de succesvolle middag voor SJS compleet. Met een paar uitblinkers maar veel meer nog een uitblinkend collectief, zorgden de mannen van SJS voor drie dik verdiende punten: 1-7.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan en Musselkanaal spelen gelijk, winst voor Pekelder Boys

Titan en Musselkanaal hebben beide nog kans op de volgende ronde, er was winst ...

Gieterveen toont veerkracht en wint bij SPW

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen SPW en Gieterveen leken de verhoudingen duidelijk: de Knoalsters ...

Verjongd Pekelder Boys speelt gelijk

Door blessures van Ben Becker en Patrick Abee en de schorsing van Dominique Orsel ...