Valthermond en Helpman houden elkaar in evenwicht

Valthermond en Helpman moesten in een weinig enerverend duel genoegen nemen met een gelijkspel.

Het duel tussen Valthermond en Helpman zal zeker niet de geschiedenis in gaan als meest opwindend duel ooit. Voetballend gezien was het van beide kanten matig, wat dan wel weer werd goed gemaakt door een hartverwarmende inzet. De echte voetbalpuriteinen zullen echter niet genoten hebben. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Valthermond mist schakelstation Braakman

Valthermond moest het doen zonder de geblesseerde Jesper de Graaf en Rick Schlimback en aanvoerder Alwin Braakman genoot van een weekend weg. Met name het gemis van de laatste deed zich aan Mondker-zijde voelen. Braakman heeft de gave om rust te brengen en de bal in de ploeg te houden. Nu ontbrak het aan Valthermond zijde aan een schakelstation op het middenveld wat resulteerde in veel lange ballen richting de voorwaartsen. Helpman combineerde wat makkelijker dan de thuisploeg, maar die hadden de pech dat Valthermond met Mike Wilts en Lars Baas over twee ijzervreters in het centrum van de verdediging beschikt.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Jordi van der Laan kwam een fractie van een seconde te laat om een scherpe voorzet van Jorn Draijer af te werken. Helpman antwoordde met een schot van Jacob Lubbers (beste man van het veld) en een kopbal van TiuriSchieving. Beide inzetten vlogen over het domein van Harm Jipping. Diezelfde Jipping verwerkte een schot van Schieving tot corner, waaruit Berend Rondhuis het met een omhaal probeerde. Ook die ging over de deklat.

Van der Laan op schot voor Valthermond

Aan de andere kant haalde Jorn Miedema een inzet van Jorn Draijer uit de doelmond, voordat de thuisploeg op voorsprong kwam. Een corner van Lars baar werd door Dion van der Laan koppend bij zijn oudere broer gebracht die eveneens met het hoofd Karim Khajjouf kansloos  liet. Het was alweer de derde treffer van de aanvaller.

Na de pauze gingen de bezoekers verwoed op jacht naar de gelijkmaker. Kevin Hofman schoot naast en Jacob Lubbers zag zijn inzet na een razendsnelle uitbraak via de deklat over gaan. Voor Valthermond schoot Jordi van der Laan nog eens naast. Lang leek het erop dat de thuisploeg de overwinning over de streep zouden trekken, maar zo’n vijf minuten voor tijd viel toch de verdiende gelijkmaker. De Valthermonddefensie slaagde er dit keer niet in om de bal weg te werken en het was invaller Huub Rudolphy die uiteindelijk het beslissende zetje gaf.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

EHS ’85 bindt ook KSC aan de zegekar

EHS '85 kent een uitstekende competitiestart, zondag won het ook van KSC.

Stadskanaal krijgt te weinig tegen Sleen

Trainer Rick Slor zal zich de start van het seizoen anders voorgesteld hebben met ...