SJS geeft Mussel pak slaag in Kanaalstreekderby

SJS was duidelijk een maatje te groot voor Mussel.

Heel even leek het een spannende derby te worden, maar daar was na twintig minuten spelen eigenlijk al geen sprake meer van. Op dat moment werd de 3-1 gemaakt en vanuit daar walste SJS over Mussel heen naar een duidelijke 8-2 overwinning.

SJS scoort er lustig op los tegen Mussel

SJS had vorige week ook al uitgehaald tegen FC Assen (1-7) overwinning en deed dat tegen Mussel nog eens dunnetjes over. De bezoekers kwamen nog wel na vijf minuten spelen op een 0-1 voorsprong, al kreeg het daarbij hulp van de Knoalsters. Ronald Zuidema knikte het leder achter zijn eigen doelman. Vanaf dat moment was het eigenlijk alleen maar SJS dat de klok sloeg en de achterstand snel omboog in een voorsprong. Via doelpunten van Wientjes en Boels stond het na 12 minuten spelen alweer 2-1.

SJS trok door en besliste al snel de wedstrijd binnen het half uur. Na een fraaie aanval rondde Rijkens af en Wientjes zorgde met zijn tweede van de middag ervoor dat de 4-1 op het scorebord kwam. In de 34e minuut werd het leed nog erger voor Mussel met de 5-1 van Kingma. Op slag van rust deed Mussel nog wat terug via Jary Hovenkamp, waardoor er met een 5-2 tussenstand gerust werd.

Geen dubbele cijfers voor SJS

Na rust leek SJS al snel richting de dubbele cijfers te gaan. De Knoalsters scoorden binnen vijf minuten twee keer via Arwen de Koe, waardoor er een monsterscore in het verschiet lag. Daarvoor kreeg SJS nog wel kansen, maar het gas ging er ook een beetje vanaf. Wel maakte Heidema vanaf de penaltystip nog de 8-2. Via de Koe raakte SJS nog een keer de lat, maar uiteindelijk werden de dubbele cijfers niet gehaald. Zo boekte SJS voor de tweede maal op rij een grote overwinning en kan het tot de titelkandidaten worden gerekend. Mussel leed juist voor de tweede keer in deze competitie een grote nederlaag en lijkt een zwaar seizoen tegemoet te gaan.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS wint ruim van Angelslo

Foto Brigitte de Wijk, SJS bleek zaterdag een maatje te groot voor SC Angelslo. ...

Yannick Kruizinga leidt Veelerveen met hattrick langs EHS ’85

Veelerveen boog een 0-2 achterstand tegen EHS '85 om in een overwinning, mede dankzij ...

SJS schiet halve dozijn vol tegen SCN

SJS beleefde een makkelijke avond tegen SCN en won met ruime cijfers.