Valthermond pakt punt tegen Rolder Boys

Valthermond hield een punt over aan het bezoek bij Rolder Boys en kon daar wel mee leven.

De laatste editie van Rolder Boys tegen Valthermond werd een waar spektakelstuk. Toen stond in een rechtstreeks duel promotie naar de eerste klasse op het spel. De Boys trokken na verlenging aan het langste eind. Zo’n spektakelstuk werd het deze keer niet. Een winnaar kwam er deze keer ook niet. Met de 1-1 eindstand mocht Valthermond zich het gelukkigst prijzen.

Duel in evenwicht

Voor de pauze hielden beide teams zich aardig in evenwicht, waarbij de thuisploeg iets dreigender voor de goal was. Zo volleerde Sander Jansen vanaf zestien meter knap in, maar goalie Harm Jipping reageerde attent. Voor de bezoekers was er een vrije kopkans voor Thom Bakker, maar de blonde middenvelder raakte de bal helemaal verkeerd. Voor de Boys kon wederom Sander Jansen net niet profiteren van een misverstand tussen Lars Baas en Mark van der Berg en kwam Toine Slor een teenlengte tekort om een voorzet van Siemen Krikke af te ronden.

Kort voor de pauze leidde Boys doelman Raimo Bruinsma onbedoeld de voorsprong van Valthermond in. Bij het uitverdedigen schoof Bruinsma de bal pardoes in de voeten van Jorn Draijer. Rolder Boys redde de situatie ten kostte van een hoekschop die door Jens Bulle snoeihard werd binnen gekopt.

Valthermond blijft met kunst en vliegwerk overeind

Na de pauze ging Rolder Boys verwoed op jacht naar de gelijkmaker, maar de Valthermondse verdediging gaf geen krimp. En kwam de thuisploeg tot afwerken dan stond Jipping zijn mannetje. Zo tikte de Valthermondse sluitpost een kopbal van Per Kirchhoff stijlvol uit de kruising en ook Krikke zag zijn kopbal gekeerd worden. De gelijkmaker viel uiteindelijk toch. Siemen Krikke raakte de lat en invaller Niek Dubbelboer schoot raak.

De bezoekers kwamen er nog maar sporadisch uit, wat nog enkele kleine kansjes opleverde voor Milan Draijer en Yordi van der Laan maar daar was de aanvallende koek voor de Mondkers ook wel op. Kort voor het sluiten van de markt leek Rolder Boys de overwinning nog naar zich toe te trekken. Siemen Krikke schoot raak maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. Valthermond zwijnde dat het leidsman Harm van Schepen ontgaan was dat Krikke via Lars Baas in balbezit kwam.

Valthermond trainer Kenny Koning was na afloop tevreden met een gelijkspel: “Er zat voor ons niet meer in. Wij kwamen er nog maar amper uit en slaagden er niet in om de bal voorin vast te houden. Bij de 2-1 komen wij goed weg, al kun je er over twisten of Lars Baas de bal bewust speelt of niet.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

GKC steelt de punten in Gasselternijveen

De avondwedstrijd tegen GKC leverde voor Gasselternijveen wel veel bezoekers op, maar geen punten. ...

GKC start met ruime overwinning

Het Gasselter GKC heeft zich afgelopen zomer flink versterkt en lijkt met deze selectie ...