Borger wint ook van CSVC en blijft koploper

Borger wist ook CSVC aan de zegekar te binden en blijft koploper in 4F.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger-aanvaller Hendrik Gustin scoorde twee keer tegen CSVC.

Als trotse koploper ontving SV Borger afgelopen zaterdag CSVC. De wedstrijd zou eigenlijk in Coevorden gespeeld worden, maar daar bleek al vroeg in de week dat het veld onbespeelbaar was. Na wat heen en weer contact werd op donderdag definitief besloten om het duel om te draaien. Borger speelde haar uitwedstrijd dus op eigen veld en na de winter zal dit andersom op dezelfde wijze geregeld worden. De Coevordenaren degradeerden net als de groenhemden vorig seizoen uit de derde klasse. Waar Borger een klasse lager goed uit de startblokken kwam, kenden de oranjehemden een stroef begin van de competitie. Om de aansluiting met de top te vinden was winst voor de ploeg trainer Arno Offerman eigenlijk nu al noodzakelijk. Bij verlies zou het gat met Borger immers na zes wedstrijden al negen punten bedragen.

Goudhaantje Gustin

De koploper kwam feller uit de startblokken dan haar tegenstander. Na een tweetal speldenprikjes was het ook al vroeg raak. Hendrik Gustin werd op magnifieke wijze weggestoken door Dylan Berghuis. De watervlugge buitenspeler omspeelde vervolgens doelman Rogier Assen en liep simpel binnen. De gelegenheidsthuisploeg bleef er ook na de 1-0 kort bovenop zitten. Aangespoord door de druk coachende Arne Joling gaven ze de gasten geen enkele mogelijkheid om aan voetballen toe te komen. Na zo’n twintig minuten ging de groenwitte storm enigszins liggen. Zonder dat er veel grote kansen te zien waren werd het een echte wedstrijd, met nu en dan stevige duels op het randje van het toelaatbare. Het sierde scheidsrechter Annink dat hij de kaarten de gehele eerste helft op zak hield. Het gebeurde immers over en weer, dus geen van beide partijen had hierbij reden tot klagen. Opnieuw was het Borger dat na een dik half uur spelen scoorde en wederom was Gustin het goudhaantje. Deze keer na een foute inspeelpass van doelman Assen. De Coevordenaren leken nu echt wakker geschud. Hun beste fase volgde. Een periode tot aan de rust waarin ze erin slaagden om de gastheren onder druk te zetten. Nadat Borger tot twee keer toe zeer goed wegkwam was het vijf minuten voor de pauze wel raak. Ruben Meijer knikte volledig vrijstaand de 2-1 binnen. Dit was ook de ruststand.

Doelpuntenmachine Berghuis

Dat de 2-1 na vijf minuten in de tweede helft nog steeds op het scorebord stond mag een klein wonder genoemd worden. CSVC kreeg tweedotten van kansen, maar wist deze tot opluchting van de thuisploeg niet te benutten. Borger nam het initiatief weer over en sprokkelde wat mogelijkheden bij elkaar. Net toen halverwege het tweede bedrijf de oranjehemden ook weer een aantal keren dichtbij waren besliste de thuisploeg de wedstrijd. In zes minuten tijd was het twee keer doelpuntenmachine Dylan Berghuis die scoorde. De eerste na een zeer fraaie dieptebal van aanvoerder Matthijs Brink en de tweede mooi gekruld vanaf randje zestien. Bij 4-1 bleef het. CSVC was niet meer bij machte om er een slotoffensief uit te persen en Borger had weliswaar nog een keer vanuit een overtalsituatie moeten scoren, maar vond het verder ook wel prima.

Hecht team

Opnieuw een knappe overwinning voor Borger dus. Meer dan verdiend ook, de bewoners van de Hunebedhoofdstad zijn voetballend simpelweg wat verder dan de opponenten uit de Ganzenstad. Al zal Offerman ongetwijfeld nog teruggedacht hebben aan de fase direct na rust. De kansen afmaken is echter ook een kwaliteit. Daar kan de thuisploeg over meepraten. Gustin en Berghuis maakten beide in dit duel zowel hun zesde als zevende competitietreffer. Meer dan één op één dus en dat twee keer. Een koningskoppel lijkt daarmee geboren. Ze doen het echter niet alleen. Tot nu toe staat er bij Borger zowel in balbezit als bij balverlies een hecht team. Daar profiteren de aanvallers van. Volgende week ontvangt Borger de mannen van VAKO op de Drift. De Vriezenaren verlieten afgelopen zaterdag de laatste plek na winst op Wildervank. Niet onderschatten dus!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen en KSC na spannend duel in evenwicht

Gasselternijveen en KSC speelden een boeiend duel, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een ...

Buinerveen richt zich op kraker tegen Buinen

Het Paasweekend bracht Buinerveen niet de successen die het zo graag zou beleven. Door ...