SPW met ruime cijfers langs KSC

Vandaag stond de wedstrijd tussen de nummer twaalf en elf op het programma in de 4e klasse D, de plek waar je niet aan het einde van het seizoen wilt staan. Ondanks dat er nog maar drie wedstrijden zijn gespeeld, is het wel van belang dat SPW punten gaat pakken en KSC leek de tegenstander bij uitstek om het hier tegen te doen. KSC had in drie wedstrijden al zestien doelpunten tegen gekregen, en had hierin nog geen een keer gescoord. SPW had nog maar een keer gescoord in de 1e drie wedstrijden, maar oogde wel lovende complimenten voor het spel wat zij hadden laten zien. Zondag leverde het eindelijk wel een duidelijke zege op voor de Knoalsters, die met 4-0 wonnen van KSC.

SPW kon nog steeds niet in de sterkste opstelling starten, want Erik Meijer had nog een verdiende vakantie in petto staan. Tel daarbij op dat Stefan Bolk nog in de lappenmand zit, en ook de veel aansluitende Jimmy Pastoor niet kon aansluiten omdat hij niet okselfris uit de wedstrijd van zaterdag was gekomen.

SPW schiet uit de startblokken

Toch waren de juiste intenties meteen zichtbaar, want SPW sprong uit de startblokken! In de 3e minuut al kon Rodan Farrell scoren, hij werd gelanceerd door Bram Poelman en zette de 1-0 op het scorebord. SPW bleef dominant alleen liep in de 10e minuut al wel tegen een gele kaart aan. Renze Poortinga was zich er nog niet helemaal van bewust dat de bal wegtrappen als er een vrije bal voor de tegenstander is, dit een gele kaart oplevert. Wel moet er bij vermeld worden dat SPW op het moment niet goed stond en Renze hier waarschijnlijk een potentiële aanval van KSC verijdelde. En twee minuten laten was iedereen dit al weer vergeten, want sportpark Noord kon alweer juichen. Het was Lars Timmer die de bal in de zestien meter ontving na een actie van weer Bram Poelman. Lars pakte dit cadeautje rustig uit door beheerst de bal in de hoek van het doel te schieten. SPW zat op de zogenoemde rozen en zette nog door, wat resulteerde in afgekeurde goal van Ate de Vries in 16e minuut, een bal op de buitenkant paal van Jelmer Jasken in de 17e minuut en weer een bal van Jelmer die hij volleerde uit de lucht in de 20e minuut, maar ook deze strandde naast het doel.

En net op het moment dat je zou denken dat SPW zou gaan doordrukken, gebeurde het tegenovergestelde. KSC speelde al op de lange bal, en SPW ging mee in dit spel. De bal vloog de volgende vijftien minuten werkelijk elke kant op. Het spel werd hierop ook wat fysieker. Carlo Krops werd op den duur ook nog flink aangepakt aan de zijkant van het veld, wat resulteerde in een gele kaart voor Rik Eggen van KSC. Dankzij het opportunisme van KSC in hun spel konden zij enkele corners krijgen. Hieruit kwam toch het meeste gevaar gezien de lengte bij KSC, maar echt uitgespeelde kansen kon KSC niet creëren. Wel was Bram Poelman nog redelijk attent op een bal die doorschoot, maar zijn schot miste scherpte.

Veel kansen voor SPW

De 2e helft startte zonder wissels bij het team van Ludie Hulshof. Beide teams gingen even opnieuw aftasten, maar op het moment van druk zetten van KSC kwam aanvoerder Jelmer Jasken lelijk in botsing met een speler van KSC. De schrik zat er even in maar het viel uiteindelijk mee waardoor beide verder konden spelen. SPW probeerde niet zoals vorige week zichzelf in de kijker laten spelen na rust, maar toch kon KSC al een eerste grote kans noteren. Het was dat Jarno Kip attent reageerde en de bal stijlvol pakte. SPW werd weer wat scherper en in de 56e minuut kon Jelmer Jasken vanaf 20 meter aanleggen voor een vrije bal. De bal werd hard geraakt, maar ging redelijk door het midden waardoor de keeper deze over kon tikken. Nog geen minuut later stond Rodan Farrell een op een met de keeper, maar ook hij faalde. SPW vond weer de energie om door te drukken. In de 59e minuut werd weer Rodan Farrell vrijgespeeld voor het doel. Door de pass van Bram Poelman was de keeper al gepasseerd alleen kon de verdediger van KSC met een uiterste krachtinspanning de bal uit het doel weren. Rodan bleef dreigend en kwam weer tot een kans in de zestien meter, alleen ook deze inzet kraakte in de verdediging. SPW reeg de kansen aan een en het was zelfs Mark Mensen die opstoomde en met een kiezelhard schot van een meter of dertig bijna het doel trof. En ook Rodan kon weer een alleen voor de keeper zijn kans niet verzilveren. Het moed zonk bijna in de schoenen, aanval na aanval ging er niet in, tot de 71e minuut. Een prachtige aanval over vele schijven werd afgerond door Bram Poelman, die in stelling werd gebracht door Ate de Vries. Ludie Hulshof wisselde de prima spelende maar ook leeg gespeelde Lars Timmer, voor hem kwam Vincent Baas in het veld. Het spel was eigenlijk wel gespeeld, wat bleek toen Carlo Krops alleen voor de keeper kwam, alleen weer kwam de prima keepende Danny Hollander van KSC als winnaar uit de strijd. Voor Jarno Kip was weer het moment om te laten zien dat ook hij een prima keeper is, want hij tikte stijlvol een afstandsschot van KSC uit zijn doel. Dit was een van de laatste spurten van KSC, dat helemaal klaar was na de 80e minuut. Rodan Farrell was niet zelfzuchtig en zette Ate de Vries voor leeg doel wat voor hem dan ook een koud kunstje was. Hierna kwamen Wander Santing en Oscar Sanchez – Rico del Valle nog in het veld, maar zij konden zich niet meer onderscheiden. Zo kon SPW eindelijk drie punten bijschrijven.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Pikstart helpt De Treffer ’16 langs Buinerveen

Buinerveen is er niet in geslaagd om voor het eerst dit seizoen een overwinning ...

Kevin Oosting brengt Musselkanaal na rust de winst

Zowel Musselkanaal als Zuidwolde had beide dertien punten vergaard uit zeven duels. Winst zou ...

NWVV met ruime cijfers langs Blokzijl

NWVV kende een makkelijke middag tegen Blokzijl en won met ruime cijfers.