Zwaarbevochten overwinning voor Nieuw Buinen

Nieuw BuinenNa de eerste overwinning van vorige week op Rolder Boys was het voor Nieuw Buinen zaak om ook tegen SC Erica een goed resultaat neer te zetten. Dat dit niet zo één, twee, drie zou lukken was van tevoren bekend en ook na afloop bleek dit het geval. Nieuw Buinen kwam halverwege de tweede helft via Bruce Tunjanan op voorsprong en met tien man trokken zij deze met veel moeite over de streep.

Geen garantie
Trainer Eric Lippold begon met dezelfde elf namen aan de wedstrijd en dit leek zijn vruchten af te werpen. Nieuw Buinen was namelijk de betere ploeg en had het meeste balbezit. Dat dit geen garantie is voor doelpunten bleek wel, want met veel mensen achter de bal hield SC Erica vrij makkelijk stand. Kansjes waren er wel voor onder de aanvallers van Nieuw Buinen, maar zij vergaten vaak op het juiste moment de trekker over te halen. Erica deed nog van zich spreken door kopbal na een vrije trap, maar dit leverde niets op. Vlak voor de pauze leken de gasten dan wel via Muhamed Yuksel op voorsprong te komen, maar een verdediger wist in extremis de bal nog van de lijn te halen.

Een corner van Nieuw Buinen wordt weggewerkt door een Ericaan
Een corner van Nieuw Buinen wordt weggewerkt door een Ericaan (Foto: v.v. Nieuw Buinen)

Penibel
Ook na rust een beter Nieuw Buinen, maar door slordigheden in de passing kwamen zij niet tot goede kansen. De inmiddels ingevallen Jeroen Buurke sticht altijd gevaar en hij bracht Koen Hateboer oog-in-oog met de keeper. Laatstgenoemde treuzelde echter net te lang waardoor de keeper redding kon brengen. In de 64e minuut kreeg Nieuw Buinen dan eindelijk waar het recht op had. Het was Bruce Tunjanan die werd weggestuurd en de 1-0 beheerst binnen schoot. Een kwartier voor tijd werd het nog even penibel voor de oranjehemden, toen Gert Lukens tegen zijn tweede gele kaart op liep. Met elf tegen tien deed Erica er alles aan om de gelijkmaker te forceren, maar verder dan twee kansen kwamen zij niet en dus gingen de drie punten in de tas mee naar Buunermond.

Zo heeft Nieuw Buinen de tweede overwinning op rij te pakken en is het zaak om nu een goede serie van overwinningen neer te zetten. Te beginnen zondag tegen v.v. Emmen.

SC Erica – Nieuw Buinen 0-1 (0-0)

Opstelling Nieuw Buinen:  Robert Smit, Gerry Snip, Gert Lukens, Franck Middelkamp, Brandon Meems, Bruce Tunjanan, Robert Hamming, Erwin Aukes, Mike John Reuvers (Thijs Hateboer), Koen Hateboer (Wybo Nienhuis) Mohamed Yuksel(Jeroen Buurke)

Scoreverloop: 64. 0-1 Bruce Tunjanan.

Rode kaart: Gert Lukens (2x geel)