Borger in extremis langs FC Assen

Borger greep diep in blessuretijd nog de volle winst tegen FC Assen.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger greep diep in blessuretijd nog de overwinning tegen FC Assen.

Borger boekte afgelopen zaterdag de derde overwinning op een rij. Na een achterstand in de eerste helft, kwam het voor de ploeg van trainer Arne Joling ver in blessuretijd uiteindelijk nog goed. In de 100e minuut werd de winnende 2-3 tegen de touwen geschoten en daarmee blijven de groenhemden de belangrijkste belager van koploper Hollandscheveld.

Matige eerste helft van Borger

Een zwaar veld, temperaturen waarbij je liever bij de kachel zit en windkracht 6. Omstandigheden waar je als publiek niet warm van wordt. En ook van de wedstrijd die beide ploegen op mat legden werd het publiek niet warm. Borger had veelvuldig de bal, maar het was te slordig om kansen te creëren. FC Assen probeerde het via de omschakeling, maar verder dan het 16-meter gebied kwamen ze niet. Na een eerste speldenprik van Borger via Gijs Roda, was het FC Assen dat na een half uur spelen uit het niets op voorsprong kwam. Een voorzet kon bij de tweede paal eenvoudig worden binnengekopt door Kay Veenhuizen. In de 37e minuut kwam de thuisploeg zelfs op 2-0 na zwak verdedigen aan Borger-zijde op de achterlijn werd de bal breed gelegd en kon deze eenvoudig worden binnengeschoten door Alessandro Hut. In de blessuretijd deed Borger wat terug. Gijs Roda legde de bal breed op Dylan Berghuis en hij schoof de bal eenvoudig in het lege doel. Een opsteker voor de equipe van trainer Joling, die verre van tevreden was over het vertoonde spel in de eerste helft.

Scherper Borger

Na rust waren de gasten een stuk scherper. De meeste duels werden nu gewonnen door de groenhemden, bal bleef langer in de ploeg, maar kansen werden nog niet gecreëerd. In de 51e minuut kwam Borger bijna langszij, maar Dylan Berghuis schoot jammerlijk voorlangs. Borger werd gevaarlijker en en de 73e minuut kwam de ploeg langszij. Een kort genomen vrije trap werd door Floris Hiddink strak voorlangs gegeven en goaltjesdief Hendrik Gustin was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. In slotfase was het erg open aan beide kanten. Borger hield de druk erop en kreeg nog een aantal kansen om het duel te beslissen.

Gelukkige zege voor Borger

Maar het duurde tot aan de blessuretijd voor het duel werd beslist. Scheidsrechter Veninga, die na rust kwistig met de gele kaarten strooide, telde er maar liefst 11 minuten blessuretijd bij vanwege diverse blessuregevallen, de wissels en het tijdrekken. In de 98e minuut kreeg de thuisploeg een levensgrote kans, de bal ging via de binnenkant van de paal weer terug in het veld. En twee minuten later werd er aan de andere kant wel gescoord. Floris Hiddink nam een voorzet op de pantoffel en schoot Borger in de laatste minuut naar de winst.

Een zwaarbevochten overwinning voor de mannen uit de Hunebed hoofdstad. Ongeslagen gaan ze volgende week richting Koekange, waar het bekerduel met het in vorm zijnde Vitesse’63 op het programma staat. Een week later is het weer competitie en komt SV Mussel op bezoek in Borger.

Foto’s Alle Oldenbeuving: FC Assen – Borger

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger hard onderuit bij seizoensopening

Borger is met een valse start aan het nieuwe seizoen begonnen. In eigen huis ...

Rick Bokhorst wijst Gasselternijveen de weg

Gasselternijveen heeft de wedstrijd tegen SVBC ruim gewonnen. Halverwege de wedstrijd leidden de roodhemden ...