SJS trekt goede lijn door tegen CSVC

SJS boekte tegen CSVC de derde overwinning op rij.

Na de valse start tegen SCN lijkt SJS de goede lijn te pakken te hebben. Na ruime overwinningen tegen FC Assen en SV Mussel wachtte zaterdag 14 oktober een tegenstander waar SJS het traditioneel moeilijk mee heeft, namelijk CSVC uit Coevorden. Een ploeg waarvan op voorhand verwacht wordt dat deze bovenin mee zal gaan doen in de vierde klasse F. Toch pakte SJS de volle buit en boekte het de derde zege op rij.

Met dezelfde basis als tegen SV Mussel werd de wedstrijd in Coevorden afgetrapt. Youri Bos, Cas Groenewold, Levi Kingma, Ronald Zuidema, Frank Venema, Kay Rijkens, Floris Wientjes, Tom Timmer, Thom Boels, Arwen de Koe en aanvoerder Gerwin Heidema vormden de basis met junior Luc Panneman, Gijs Raadsveld, Kelvin Oosting, Thijmen Raadsveld en Robbert Zuur op de bank.

SJS snel op voorsprong

Beide ploegen begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd maar de eerste kansen waren voor SJS. In de 3e minuut kwam Heidema net ruimte tekort om na een snelle aanval af te ronden. Waar CSVC optisch wat sterker leek door meer balbezit was het in de 17e minuut toch SJS wat op voorsprong kwam. Boels nam formidabel aan in “de 16”, speelde zich vrij en stelde Wientjes in staat om te scoren. Alweer de vierde treffer dit seizoen voor de jonge middenvelder. Dat Boels het deze middag op de heupen had bleek een paar minuten later opnieuw toen hij prachtig van afstand de keeper van CSVC onder vuur nam die nog net wist te redden. Na een half uur spelen leek de concentratie bij SJS wat zoek en bij een afgeslagen corner stond middenvelder Koster van CSVC volkomen vrij in het zestien meter gebied en maakte de stand gelijk.

Een ruststand van 1-1 deed ook recht aan het spelbeeld van de eerste helft. In de tweede helft kwam Gijs Raadsveld in het veld voor Cas Groenewold die een lastige eerste helft had. Het begin van de tweede helft was er weer sprake van een gelijk spelbeeld, twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. In de 57e minuut verving Thijmen Raadsveld linksback Venema. Raadsveld had zich meteen belangrijk kunnen maken door twee minuten na in te zijn gevallen een grote kans te verzilveren maar hij mikte veel te hoog.

Geen penalty

Ditzelfde deed Boels ook, maar wel na weer een prachtige actie waarbij hij de hele verdediging van CSCV het nakijken had. Dit was wel de opmars voor een sterker SJS dat in de tweede helft veel meer aanspraak mocht maken op drie punten dan CSVC. Deze overwinning leek er een kwartier voor tijd te komen toen Boels na weer een goede actie werd gevloerd in de 16 meter. Veel betere voorbeelden van 100% penalty’s bestaan niet, iets wat zowel voor spelers van SJS als die van CSVC en alle toeschouwers duidelijk was. Echter, leidsman Gubler had klaarblijkelijk een black-out en gaf niet alleen SJS de penalty niet die het verdiende, maar beloonde Boels ook nog eens met geel. Een onbegrijpelijke beslissing die kostbare punten kan kosten. SJS liet zich echter allerminst uit het veld slaan en besloot in minuut 82 de wedstrijd. Het was Boels die revanche nam na goed voorbereidend werk van Wientjes en een assist van Heidema. Na rustig de verdediger uit te hebben gekapt, tekende Boels voor de winnende treffer, 1-2. Over de gehele wedstrijd een niet onverdiende overwinning voor SJS tegen een prima tegenstander.

Na deze overwinning wacht zaterdag 21 oktober de bekerwedstrijd thuis tegen tweedeklasser v.v. Gorecht. Een week later hervat SJS de competitie met de thuiswedstrijd tegen laagvlieger en promovendus VAKO uit Vries. Voorlopig zijn de punten van zaterdag goed voor een plaats in de top van de ranglijst van 4F, achter koploper Hollandscheveld en SV Borger.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terechte nederlaag voor slap Alteveer

Voor Alteveer is het seizoen tot nu vooral samen te vatten als “Jantje huilt, ...

Musselkanaal overlopen door vierdeklasser HFC ’15

Na negentig minuten bekervoetbal was de conclusie dat het verschil tussen een ploeg die ...