Titan verslaat Ruinen in de beker

Titan heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de beker door een overwinning op Ruinen.

In de eerste knock-out ronde in de beker stond er voor Titan een verre uitwedstrijd op het programma. Tegenstander Ruinen miste afgelopen seizoen op een haar na promotie naar de tweede klasse en doet het ook in dit nog prille seizoen uitstekend in de 3e klasse. ‘’Een mooie graadmeter’’ aldus Titan-trainer Henri Goeree. In een open wedstrijd wist Titan een vroege 1-0 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning waardoor het een ronde verder is in de beker.

Titan goed uit de startblokken

Op het mooie sportpark ‘De Baete’ had de wedstrijd geen tijd nodig om op gang te komen. Titan schoot uit de startblokken en werd direct gevaarlijk via Peter van Elten. Ook Ruinen werd snel gevaarlijk, maar RemonPoede zag het eerste schot van Jurjen de Jonge naast gaan. Toch was het diezelfde de Jonge die de gastheren na tien minuten spelen met een schuiver aan de leiding bracht: 1-0. De voorsprong was slechts van korte duur. Julian Bruining stak de hele rechterflank over en leverde een voorzet op maat af op Patrick Luiten. Luiten bracht de stand weer in evenwicht: 1-1. Titan kreeg in het restant van de eerste helft de betere kansen om aan de leiding te komen via o.a. Peter van Elten, maar de stand was halverwege nog steeds in evenwicht.

Spannende slotfase

Patrick Luiten en Tim Kleinenberg werden in de rust vervangen door Dennis Faber en Dennis Katoen. Titan kwam beter uit de kleedkamer en nam alsnog de leiding via Harm Jan Moesker. Hij kreeg een voorzet op maat van Roy Super en Moesker kon vrijstaand de bezoekers aan de leiding koppen: 1-2. Titan leek de wedstrijd kort daarna in het slot te gooien toen Roy Super de 1-3 op het scorebord bracht. Doordat Sander ter Meer vlak na het doelpunt van Super de marge weer terugbracht naar één werd het toch nog een spannende slotfase. Ruinen ging opportunistisch spelen met veel mensen voor de bal, maar het waren veelal de rood-witten die vervolgens het luchtduel wisten te winnen. Titan kreeg behoorlijk wat ruimte om in de omschakeling de zege helemaal veilig te stellen, maar maakte hier geen gebruik van. Hierdoor bleef het bij 2-3 en gaat de formatie uit Nieuw-Weerdinge nogmaals een ronde verder in de beker. Aanstaande zondag staat er weer een competitiewedstrijd op het programma. Dan speelt Titan op het eigen sportpark een streekderby tegen EHS’85.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Ter Apel de kansen, Musselkanaal de punten

Musselkanaal was effectiever dan Ter Apel en won daardoor de Kanaalstreekderby.

Gehavend Stadskanaal verliest van Heerde

SC Stadskanaal heeft haar tweede opeenvolgende thuiswedstrijd verloren. Zonder de vaste krachten Sten Vos, ...

SC Stadskanaal behoudt ongeslagen status

SC Stadskanaal is ook na twee wedstrijden in de tweede klasse nog ongeslagen. Op ...