Westerwolde verliest laatste wedstrijd voor de winterstop kansloos van ASVB

ASVB was te sterk voor Westerwolde, dat in de tweede helft nog voor een flink karwei komt te staan voor handhaving in de derde klasse.

Foto Harm Jan Pleiter, Westerwolde begon goed, maar moest daarna haar meerdere erkennen in ASVB.

Hoewel het er bij de rust nog niet naar uitzag, kreeg Westerwolde zondagmiddag in eigen huis een zure nederlaag tegen gemeentegenoot ASVB te verwerken. De ploeg van de trainers Richard Streuding en Merill Wakker was geen schim van de ploeg die de voorbije weken prima overwinningen behaalde op Noordster en Gieten. Hierdoor  konden de “Witte Muizen” uit Blijham in de tweede helft de overwinning op vrij simpele wijze uitbouwen naar een 1 – 4 eindstand. Zo eindigde de laatste wedstrijd voor de winterstop voor de Vlagtwedders in een behoorlijke deceptie en blijft het team voorlopig steken op tien punten uit elf wedstrijden, waardoor de zorgen wat betreft de aansluiting met de middenmoot alleen maar groter zijn geworden.

Beide ploegen in evenwicht

Evenals in de voorgaande thuiswedstrijden begon Westerwolde weer op voortvarende manier aan het duel. Na vijf minuten was het dan ook al raak voor de thuisploeg. René v.d. Laan werd op prima manier de diepte ingestuurd door broer Kevin en alleen voor de doelman van ASVB wist hij wel raad met deze kans en schoof de bal dan ook beheerst in de lange hoek: 1 – 0. Deze treffer betekende alweer zijn twaalfde van het seizoen. Hierna een steeds meer aandringend ASVB en een steeds slordiger spelend Westerwolde. Beide zaken zorgden er dan ook voor dat de gasten in de 39e minuut op gelijke hoogte kwamen. Balverlies op het middenveld, een dieptepass op de op snelheid liggende Sjoerd v.d. Ziel, gevolgd door een prima breed gelegde bal op Jesper Bruins en de 1 – 1 kon op het scorebord worden ingevuld. In de laatste zes minuten veranderde hierin niets meer en kon de deze middag prima fluitende arbiter Alberts uit Zevenhuizen de 22 acteurs en hun begeleiding naar de warme thee sturen.

ASVB in tweede helft langs Westerwolde

In de tweede helft een beter, maar bij vlagen toch ook onzorgvuldig spelend ASVB. Uit alles bleek dat de dadendrang van de gasten wel dusdanig groot was dat de drie punten meegenomen moesten worden naar Blijham. Een voorschot daarop werd al in de 50e minuut genomen. Schlemielig balverlies van de kant van Westerwolde zorgde er voor dat Sjoerd v.d. Ziel ongehinderd richting doelman Bas Boonman kon opstomen en deze geen schijn van kans gaf bij zijn afronding: 1 – 2. In de 65e minuut was het andermaal raak voor de ploeg van trainer Dirick Jan van Strien. Na een aantal kapbewegingen was het voor Mark Hoving mogelijk de bal van dichtbij hard in het dak van het doel te schieten: 1 – 3. Westerwolde was dicht bij de aansluitingstreffer toen René v.d. Laan, die in dit deel van de wedstrijd goed aan banden werd gelegd, met een harde pegel de lat teisterde. Maar in de 72e min. was het definitief over en uit voor de roodwitten. Net als een week geleden opnieuw een misverstand tussen een verdediger en de doelman van Westerwolde stelde Jesper Bruins in staat om op simpele wijze zijn tweede van de middag te laten noteren: 1 – 4. Het enige wapenfeit dat Westerwolde hier nog tegenover kon stellen was een prima uitgespeelde aanval in de 87e minuut die door Frank Riks in vrije positie niet tot doelpunt kon worden omgezet. En derhalve kon arbiter Alberts beide ploegen na exact 90 minuten voetballen, zonder dat er gedurende de gehele wedstrijd een verzorger in het veld was geweest, definitief naar de kleedkamers sturen. Dat deed hij wel met de aantekening dat door hem twee spelers van Westerwolde op een gele kaart waren getrakteerd.

Daar waar gehoopt werd op een succesvolle afsluiting van het kalenderjaar 2023 dus een zure nasmaak voor spelers en begeleiding, maar zeer zeker ook voor het trouwe publiek op deze zondagmiddag. Waar nog met het nodige vertrouwen aan de wedstrijd werd gebonden, moet worden geconstateerd dat wanneer Westerwolde niet haar beproefde spel kan spelen, het erg lastig wordt een zo optimaal mogelijk resultaat te realiseren. En dat was vandaag deels de verdienste van tegenstander ASVB, maar de eigen onzorgvuldigheid gaat dan ook vaak parten spelen. Gelet op het feit dat Westerwolde momenteel behoorlijk wat meer wedstrijden heeft gespeeld dan de directe concurrenten, zal het de tweede competitiehelft aanpoten worden om de aansluiting met de middenmoot te behouden. Maar met nog vijftien wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk, te beginnen op 21 januari thuis tegen EHS’85.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Moeilijk scorend Buinen verliest van Eext

Buinen verloor afgelopen weekend voor de derde keer op rij, deze keer tegen het ...

Knotsgekke slotfase kost Mussel twee punten

Na de drie punten van vorige week tegen Meedhuizen ging Mussel op jacht naar de ...