Valthermond zwaar ondermaats tegen Forward

Valthermond kende een beroerde middag bij Forward en ging kansloos onderuit.

Foto Kees Rustenhoven, Valthermond kreeg vier treffers om de oren en leed een kansloze nederlaag tegen Forward.

Op bezoek bij de studenten van Forward leed Valthermond een pijnlijke 4-1 nederlaag. Pijnlijk vooral omdat de bezoekers in negentig minuten tot niet een uitgespeelde kans kwamen. Als dan de normaal zo solide functionerende verdediging ook nog eens niet zijn beste dag heeft is de nederlaag snel verklaard.

Valthermond slikt drie tegentreffers in korte tijd

Het eerste half uur gebeurde er eigenlijk niet veel op het Zernike sportpark maar daarna ging het in zeven minuten ineens hard. Een corner leverde de studenten de eerste goal op. Erik Jan veerbeek liet zich bij de tweede paal verrassen waardoor de bal opnieuw ingebracht kon worden. Aanvoerder Tinga Mertens tikte van dichtbij binnen. Drie minuten later was het opnieuw prijs. Mike Wilts probeerde Max Oogink uit te spelen, maar dat mislukte jammerlijk. Oogink verscheen hierdoor oog en oog met doelman Jipping en scoorde beheerst. Opnieuw weifelend ingrijpen van de Valthermond defensie was goed voor nummer drie.Jesse Goeree liet met een mooi lobje Jipping wederom kansloos.

Kansloze middag voor Valthermond

Hierna volgde een korte opleving van de Mondkers wat resulteerde in een vrije trap rand strafschopgebied. Erik Jan Veerbeek schoot in een keer raak.

In de tweede helft zakte het spelpeil zo mogelijk nog verder. Het enige noemenswaardige was een opstootje waarbij drie Mondkers de gele kaart zagen en de 4-1 van Tobias Buis. Al met al een middag om snel te vergeten. Valthermond zal snel een oplossing voor het aanvallende onvermogen moeten vinden anders zou het wel eens een heel vervelend seizoen kunnen worden.

Foto’s Kees Rustenhoven: Forward – Valthermond

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Spannende derby tussen TEVV en Nieuw Buinen onbeslist

De seizoensopening in de eerste klasse F tussen de Kanaalstreek-clubs TEVV en Nieuw Buinen ...

HOC gelijk tegen runner-up Weiteveense Boys

Voor koploper HOC stond er zondagmiddag een kraker op het programma, namelijk die tegen ...