Westerwolde loopt door 3-0 verlies in Weerdinge tegen vierde nederlaag aan

Westerwolde leed tegen Weerdinge alweer de vierde nederlaag van het seizoen.

Foto Harm Jan Pleiter, de opkomst van beide ploegen in beeld.

Ook in haar vijfde competitiewedstrijd is Westerwolde er niet in geslaagd de eerste driepunter van het seizoen te pakken. Tegen het nog ongeslagen Weerdinge liep de ploeg van de trainers Richard Streuding en Merill Wakker na een teleurstellende wedstrijd tegen opnieuw een 3 – 0 nederlaag aan. Het getankte vertrouwen vanuit de bekerwedstrijd van anderhalve week geleden tegen Helpman bleek deze middag ver zoek en mede door persoonlijke verdedigingsfouten waren de Vlagtwedders deze middag andermaal vrij snel de onderliggende partij. Tel daarbij op een aantal behoorlijke blessures en een verkregen rode kaart en het moge duidelijk zijn dat Westerwolde momenteel een behoorlijk minder goede fase van het competitievoetbal doormaakt. Maar misschien is dat na de miraculeuze ontsnapping met betrekking tot het rechtstreeks behoud van het derdeklasserschap aan het eind van het vorig seizoen nog niet eens zo’n rare constatering.

Westerwolde met een achterstand de rust in

De eerste twintig minuten op het fraai gelegen sportpark De Luwte in Weerdinge kon Westerwolde nog behoorlijk goed mee met de thuisploeg en golfde het spel op de hobbelige grasmat voortdurend heen en weer. Hoewel Weerdinge een klein veldoverwicht had, was het Westerwolde dat in de persoon van René v.d. Laan dacht vrije doortocht richting doelman Thomas van Klinken van Weerdinge te hebben. Een “scherp” vlaggende assistent-scheidsrechter Pruim meende na enig wachten (waarom heeft men dit ooit “uitgevonden” ….?) buitenspel te hebben geconstateerd. De eerste aderlating voor Westerwolde deze middag was het uitvallen van Bart Nieland. Al in de 16e minuut moest hij met een spierblessure het veld verlaten en werd vervangen door de in de selectie teruggekeerde Mark Geukes. In de 28e minuut dan de eerste van de drie doelpunten deze middag. Na een aantal verdedigende missers, die eigenlijk op dit niveau niet gemaakt mogen worden, was het Joe Zwart die namens Weerdinge bij de tweede paal diagonaal hard uithaalde en daarmee doelman Boonman van Westerwolde kansloos liet: 1 – 0. Na deze tegentreffer lukte het Westerwolde niet in de wedstrijd te blijven zoals dat aanvankelijk het geval was, waarna opnieuw na een persoonlijke fout de ruststand werd neergezet. Na de hierdoor op slag van rust verkregen vrije doorgang richting keeper Boonman lukte het Jarne Woltman hem te omspelen en op simpele wijze de bal tegen het net te duwen: 2 – 0. Scheidsrechter Assen, die deze middag goede beslissingen afwisselde met deels onterecht gegeven gele kaarten, stuurde beide ploegen vrij snel hierna naar de thee. Helaas legde Ben Ophof deze gang richting de kleedkamer af met een naar zich liet aanzien behoorlijk gekneusde hand.

Wedstrijd snel in het slot

Na de hervatting werd de wedstrijd door wederom Jarne Woltman al vrij snel in het slot gegooid. In de 58e minuut wist hij andermaal het net te vinden en bepaalde dan ook met zijn tweede treffer van de middag de uiteindelijke uitslag van deze wedstrijd: 3 – 0. Qua spelniveau had dit tweede deel van de wedstrijd verder niet veel om hakken. Daar waar Weerdinge nog tot een aantal serieuze kansen kwam, was het kenmerkend voor de gasten uit Vlagtwedde dat de eerste echte mogelijkheid voor hen pas in de 70e minuut tot stand kwam. Vrij voor keeper Van Klinken van Weerdinge mikte René v.d. Laan de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Een goed schot van invaller Mark Geukes werd daarna op prima manier door de goalie van Weerdinge onschadelijk gemaakt. Nadat diezelfde Geukes in de 50e minuut al een gele kaart had gekregen van arbiter Assen, meende de leidsman hem in de 85e minuut nogmaals op geel te moeten trakteren. De aanleiding hiertoe was een prima onderschepte bal op het middenveld, waarin arbiter Assen een onbesuisde actie dacht te zien. Maar als een arbiter hier geel voor geeft, dan zijn er nog tientallen momenten in een wedstrijd waar ook een prent kan worden getoond. Jammer voor Geukes en Westerwolde, want hierdoor mist hij ook de volgende wedstrijd tegen Groninger Boys. Na deze veldverwijdering nog een afgekeurde goal van Weerdinge wegens buitenspel en vrij snel daarna floot Assen voor de laatste keer deze middag. Weerdinge een overwinning rijker; Westerwolde een illusie armer.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen bezorgt EEC een fikse kater

Gasselternijveen heeft de eerste overwinning van het seizoen tegen Buinerveen een goed vervolg gegeven. ...

Borger verlaat derde klasse met nederlaag

Voor iedereen was duidelijk dat de beslissing in het tweeluik tussen Borger en Hoogeveen ...