Borger maakt het niet af tegen VAKO

Borger liet de kans op de periodetitel liggen en speelde gelijk tegen VAKO, maar zag de concurrentie ook punten morsen.

Foto Alle Oldenbeuving, ook Borger-topscorer Dylan Berghuis wist niet tegen VAKO te scoren.

Koploper Borger had afgelopen zaterdag op het eigen sportpark De Drift een goede slag kunnen slaan. Naaste belager Hollandscheveld kwam niet verder dan 4-4 op bezoek bij SCN en het als derde geklasseerde SJS vergaloppeerde zich volledig in Wildervank door daar tegen een 2-0 nederlaag aan te lopen. Bij winst had Borger door deze uitslagen de eerste periode gepakt. De ploeg van trainer Arne Joling deelde echter in de malaise van de rest van de top drie. Het kwam niet verder dan 0-0 tegen staartploeg VAKO. De eerder zo geroemde aanvallers hadden het deze middag net niet. Of misschien had Rolf van Wijk het juist wel! De VAKO-doelman was niet te passeren en redde daarmee een mooi punt voor zijn vereniging.

Afgekeurde doelpunten aan beide kanten

Wie verwacht had dat het een eenvoudige middag zou worden voor de lijstaanvoerder kwam bedrogen uit. VAKO deed in de eerste helft prima mee met de thuisploeg. Achterin hadden de mannen van trainer Cor Meijer de zaakjes prima op orde en aan de andere kant kwamen ze er bij vlagen venijnig uit. Borger had het er verrekte lastig mee. Het grossierde zelf in slordigheden en verkeerde keuzes. De keren dat het wel door de stugge vijandelijke defensie heen wist te voetballen ontbrak het de normaal zo trefzekere schutters ook nog eens aan scherpte. Topscorer Hendrik Gustin vond in de 22e minuut wel het net, maar bevond zich hierbij volgens de grensrechter in buitenspelpositie. Het feest ging dus niet door. Een vijftal minuten later overkwam VAKO hetzelfde. Aan een eigen doelpunt van Borger ging volgens de andere assistent-scheidsrechter eveneens buitenspel vooraf. Ook hier werd het feest in de kiem gesmoord. Op de 0-0 ruststand viel verder weinig af te dingen.

Eenrichtingsverkeer maar waken voor de counter

Direct na rust opende Borger nadrukkelijk de jacht op de openingstreffer. Het had de wedstrijd in deze fase kunnen, eigenlijk moeten, beslissen. Drie keer stonden de groenhemden één op één met de vijandelijke doelman Rolf van Wijk. Dylan Berghuis vond het zijnet en Hendrik Gustin eerst de voet en even later het lichaam van de uitblinkende keeper. Dat alles in de eerste tien minuten na de thee. Ook hierna bleef de thuisploeg de druk er goed ophouden. Van Wijk wist echter bij alle doelpogingen van geen wijken. Het was weliswaar eenrichtingsverkeer maar het bleef voor Borger ook uitkijken voor de counter van VAKO. Invalkeeper Roeljan Zuidhof van de thuisploeg was op deze momenten echter zowel voor zijn goal als op de lijn net zo scherp als zijn collega aan de andere kant. Langzamerhand begon de wegtikkende klok een extra tegenstander te worden voor de koploper. Men wilde wel heel graag de winnende binnenschieten, maar mocht tegelijkertijd de restverdediging niet verwaarlozen. Tot diep in blessuretijd bleef het spannend. VAKO was in de vijfennegentigste minuut nog heel dicht bij een geniepige overwinning, het schot eindigde net naast. Het slotakkoord was vervolgens voor Rolf van Wijk, hij was ook voor de opgestoomde Ruben de Valk een sta-in-de-weg. Zo bleef het dus 0-0.

Kraker in Stadskanaal

Geen periodetitel nog voor Borger. Volgende week op bezoek bij SJS kan het alsnog. De groenhemden zullen dan wel moeten winnen op bezoek bij de ploeg waar ze vorig seizoen nog twee keer kansloos van verloren. Ook voor de Knoalsters staat er veel op het spel. Door hun nederlaag tegen Wildervank deze zaterdag is het gat met Borger gegroeid naar vijf punten. Om de aansluiting te behouden is voor hen winst dus ook bittere noodzaak. Het belooft zo een prachtige kraker te worden!

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – VAKO

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen behoudt ongeslagen status

Door thuis met het kleinst mogelijke verschil te winnen van rode lantaarndrager Veelerveen bleef ...

SPW wint met ruime cijfers van Amicitia VMC

SPW boekte een ruime zege op Amicitia VMC en blijft voorlopig onverslaanbaar.