Valthermond kan het niet bolwerken tegen Stadskanaal

Stadskanaal was de verdiende winnaar in de Kanaalstreekderby tegen Valthermond.

Foto Stoffer Bakker, Maik Tolner op weg naar de 1-0 voor Stadskanaal.

Na de 6-1 overwinning tegen Musselkanaal ging Valthermond vol goede moed naar Stadskanaal om daar tegen de plaatselijke Sportclub aan te treden. Die  moed zakte de meegereisde supporters al snel in de schoenen, want Stadskanaal pakte van meet af aan het initiatief en gaf dat ook niet weer uit handen. De Knoalsters zegevierden dan ook uiteindelijk met 2-0

Stadskanaal schiet uit de starblokken tegen Valthermond

Al in de tweede minuut brak Sten Vos over rechts door en hadden de bezoekers geluk dat Wessel Klijnstra er niet in slaagde om doeltreffend af te werken. Daarna had Stadskanaal aanvoerder Jeffry Bakker pech dat zijn inzet op de paal belandde en een afstandsschot van opnieuw Klijnstra werd door Harm Jipping over de deklat getikt.

Hierna kwam de wedstrijd iets meer in evenwicht, al slaagde Valthermond er  niet in om ook zelf aanvallend iets te doen. Op slag van rust zorgde Jesper de Graaf nog voor het meeste gevaar, maar de verdediger slaagde er net niet in om zijn kopbal de juiste richting mee te geven.

Verdiende voorsprong voor Stadskanaal

Na de thee was de eerste mogelijkheid wel voor de bezoekers, maar Royce Gerlings keerde de inzet van Yordi van der Laan bekwaam. Amper een minuut later was daar de verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Maik Tolner, uitgroeiend tot beste man van het veld, schoot beheerst binnen.

Valthermond probeerde met de moed der wanhoop het tij te keren en stuurde zelfs in de vorm van Tom Meijers en Jesper de Graaf zelfs de gehele luchtmacht naar voren. Het mocht echter allemaal niet baten. Stadskanaal bleef de bovenliggende partij. Rowin Schuiling, ook sterk spelend, en Kevin Nijmeijer verzuimden echter het duel in het slot te gooien. Daarvoor moest opnieuw Maik Tolner aan de bak. De flegmatieke middenvelder schoot een strafschop, handenbindertje Klijnstra werd onreglementair door Mike Wilts gestopt, stijf in de kruising.

Stadskanaal bereikte door de overwinning hetzelfde puntenaantal als Valthermond, maar had daar wel een wedstrijd minder voor nodig. Onder Valthermond liggen Annen, Helpman en HOVC op de loer om de Mondkers op de ranglijst te passeren of te evenaren. Dan komt de gevarenzone wel heel dicht bij.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Valthermond

Foto’s Kees Rustenhoven: Stadskanaal – Valthermond