Collectieve off-day voor Borger

borgerBallen over vijf meter niet goed inspelen, voorzetten die over de achterlijn vliegen, vrije trappen die alle kanten opgaan behalve de goede en ga zo maar door. Niets ging goed aan de kant van Borger dat geen moment in de wedstrijd zat en daardoor ook kansloos met 0-3 verloor van SVM. Soms heb je, je dag niet en dat was voor Borger vandaag zeker het geval. Al vanaf minuut een was het duidelijk dat het vandaag niet de dag van de thuisploeg werd.

Muur slechten
Het was zo enorm slordig in balbezit en kon ook niets of nauwelijks iets creëren tegen het ultra verdedigend spelende Marknesse. Die hadden besloten om zich vooral op eigen helft op te sluiten en er uit te komen in de counter. Doordat Borger het vandaag totaal niet had, was het ook niet bij machte om de muur te slechten. Dat Marknesse in de loop van de eerste helft dan ook 0-1 kwam was dan ook niet verwonderlijk en onverdiend. Ook na de 0-1 kreeg Borger het vuurtje niet aangewakkerd en modderde het voort op het zware veld. Het creëerde welgeteld één kans in de eerste helft via Melvin Ottens. De middenvelder schoot na goed voorbereidend werk van Diederik Oosterwijk echter hoog over. SVM kreeg nog een aantal kansen om de 0-2 te maken voor rust maar verzuimde dit.

Stefan Viel ligt verslagen op de grond: SVM viert de 0-2… (foto’s: Alle Oldenbeuving)

Klutsbal
Het lukte Borger ook niet om in de tweede helft goed uit de kleedkamer te komen. Het stond binnen de kortste keren alweer met 0-2 achter nadat SVM via een klutsbal uit een corner scoorde. Dat was het sein voor de bezoekers om de bus helemaal maar te gaan parkeren, waardoor Borger de rode muur maar moest zien te slechten. Wat de thuisploeg ook probeerde, het kwam maar niet van de grond. Behalve een schietkans van Diederik Oosterwijk uit de tweede lijn kon Borger nauwelijks gevaarlijk worden. Het probeerde wel met man en macht aan te vallen, maar SVM bleef eenvoudig overeind. Het scoorde in de slotminuut nog de 0-3 uit een counter, maar dat was enkel nog van belang voor de statistieken.

Middenmoot
Een vervelende middag voor Borger dat een complete offday had. Borger zakt door de nederlaag naar plek zeven, al zijn de verschillen in de middenmoot bizar klein. Er staat voor volgende week nog een inhaalduel tegen SVN’69 op het programma. Mochten de weergoden het toelaten dan speelt Borger volgende week haar laatste thuisduel voor de winterstop.