Annen en Valthermond spelen gelijk in wedstrijd met twee gezichten

Valthermond kwam tegen Annen terug van een 2-0 achterstand.

Eigenlijk was er niemand op sportpark De Hofakkers die in de rust nog een cent gaf voor de kansen van Valthermond. De Blauw-witten mochten blij zijn dat de tussenstand slechts 2-0 in het voordeel van de thuisploeg was. De Mondkers kwamen echter knap terug en sleepten er een punt uit in de tweede helft: 2-2.

Kansen voor Valthermond, goals voor Annen

Ook in de eerste helft al twee gezichten, want Valthermond speelde niet eens onaardig. Zo was de eerste mogelijkheid voor de Mondkers. Erik Jan Veerbeek kopte echter over. Aan de andere kant zette Mike Wilts met een prachtige tackle Dolf Nijborg de voet dwars. Zuur voor de verdediger was dat hij ook aan de basis stond van de 1-0. Balverlies bracht opnieuw Dolf Nijborg in kansrijke positie en de spits verschalkte invaller doelman Edwin Melgers.

Direct na de voorsprong had Milan Draijer zijn ploeg weer langszij moeten brengen. Na een pass van Erik Jan Veerbeek kon de rappe aanvaller alleen op doelman Daan Boer af, maar Boer kwam als winnaar uit de bus. Joris Horneman testte namens de gastheren Melgers, maar die gaf geen krimp.

De grootste kans om de voorsprong te verdubbelen was opnieuw voor Nijborg. In een duw en trekpartij met Lars Baas zag leidsman Van Riel een strafschop welke echter door Nijborg naast werd geschoven. De 2-0 kwam er echter op prachtige wijze toch. Pim Veltink probeerde het van grote afstand en zag de bal in de kruising verdwijnen.Nog was de koek niet op voor de Annenaren. Pepijn Knol verscheen oog en oog met Melgers, maar ook hij schoof de bal naast het domein van de doelman.

Valthermond presenteert Annen de rekening

Die missers zouden Annen duur komen te staan. Vijf minuten na rust gooide Valthermond trainer Koning er drie verse krachten in. Tom Meijers kwam samen met Jorn Draijer in de spits en Mark van der Berg nam de backpositie over waardoor Dion van der Laan door kon schuiven naar het middenveld. Dat pakte goed uit, want het was Van der Laan die de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Vanuit de hoek van het strafschopgebied liet hij Boer met een droge knal kansloos. Valthermond ging op de ouderwetse kick en Rush methode op jacht naar de gelijkmaker, en Annen had hier geen antwoord op. Veel ballen in de zestien, maar die vielen steeds net niet goed en Tom Meijers zag een treffer wegens buitenspel geannuleerd worden. In een van de spaarzame tegenstoten raakte Knol nog de lat.

Kort voor tijd kregen de bezoekers loon naar werken. Nu viel het balletje eens voor de voeten van Erik Jan Veerbeek en de routinier  faalde niet. In blessuretijd had de winst zelfs nog naar Valthermond kunnen gaan. Jorn Draijer zag zijn kopbal echter over de deklat verdwijnen. Een overwinning was ook teveel van het goede geweest.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Koen Hateboer uitblinker bij Nieuw Buinen

Na de verloren uitwedstrijd van vorige week tegen Dieze West, kwam zondagmiddag het Westerborker ...

Sellingen verliest van MOVV

Sellingen verloor van MOVV en lijkt in een dipje te zitten.