Titan en TEVV delen de punten in “Mondker” derby

TEVVTitanIn de tweede klasse L werden afgelopen weekend twee inhaalwedstrijden gespeeld, waaronder de “Mondker” derby tussen Titan en TEVV. Naast de spanning omtrent de derby stonden er ook drie hele belangrijke punten op het spel in de strijd tegen degradatie. Voorafgaand aan de wedstrijd zou aanvoerder Raymond Duitscher van Titan getekend hebben voor een gelijkspel, maar gezien het wedstrijdverloop behoorde een overwinning zeker tot de mogelijkheden. Door een late gelijkmaker van Tristan Rotman eindigde de gemoedelijke derby in 1-1.

In de eerste helft was TEVV de bovenliggende partij en was het een aantal keren gevaarlijk, voornamelijk via Eddie Schoenmaker. De spits was een plaag voor de defensie van Titan en samen met Mark Schreuder bracht hij de tegenstander een aantal keren behoorlijk in verlegenheid. Titan deed voor rust alleen via Raymond Duitscher van zich spreken, maar zijn kopbal was een prooi voor doelman Maik Timmer.

Na de thee een fanatieker Titan, dat besefte dat zij met het vertoonde spel van voor de rust aan het kortste eind zouden trekken. Nadat een kopbal van Duitscher van de doellijn werd gehaald door Fernando Slagveer, was hij even later wel trefzeker. Na 60 minuten legde Willem Prins met zijn gouden linkerbeen de bal panklaar op het hoofd van Duitscher en deze keer was er voor TEVV geen houden aan: 1-0. De gasten gingen vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en kregen ook enkele mogelijkheden daartoe, maar deze troffen geen doel. Vijf minuten voor tijd kreeg Willem Prins de kans om zijn ploeg in veilige haven te schieten, maar oog in oog met Timmer mistte hij. Deze misser kwam de rood-witten duur te staan, want in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg TEVV eindelijk loon naar werken. Na een mooie aanval en dito voorzet van Roy Feiken kon Tristan Rotman afronden en zette daarmee de gelijkmaker op het bord.

Met dit behaalde punt kon trainer Erik Hendriks van Titan wel leven, maar hij baalde vanzelfsprekend van de late gelijkmaker. Jouke Faber vond dat zijn ploeg meer had verdiend, toch kon ook hij wel tevreden zijn met een punt. Beide ploegen staan nu op een veilige positie op de ranglijst. Titan staat met 22 punten één punt boven de nacompetitiestreep en TEVV heeft met 25 punten iets meer lucht. De ploeg van Jouke Faber speelt komend de belangrijke wedstrijd tegen nummer 13 Peize, terwijl Titan een lastige wedstrijd tegemoet kan zien tegen Rolder Boys.