Valthermond – HOVC geen pretje voor het publiek

Foto Rianne van der Laan, een rommelige wedstrijd tussen Valthermond en HOVC leidde tot een 1-0 overwinning voor de Mondkers. 

Al voor aanvang van de gemeentelijke derby tussen Valthermond en HOVC was het rommelig. Scheidsrechter Wietze de Haan achtte het speelveld, afgelopen week geprikt en bezand, te gevaarlijk voor de spelers. Na overleg met officials en spelers van beide partijen werd er uiteindelijk wel afgetrapt. Behalve het veld zorgden ook de verdere omstandigheden niet voor een vlotte partij. Uiteindelijk trok Valthermond met een 1-0 overwinning aan het laatste eind.

Moeilijke omstandigheden

Een guur windje, af en toe vergezeld van wat regen, gierde over het veld en al snel bleek dat de 22 acteurs hier veel moeite mee hadden. Combinaties over meer dan drie schijven kwamen amper voor, dus het gevaar moest komen uit de dode spelsituaties. Die waren er in de beginfase voornamelijk voor de bezoekers. Een zevental corners waren door de aanwezige luchtmacht steeds dreigend. HOVC claimde zelfs een treffer, maar De Haan was van mening dat de kopbal van Peter Fokke de lijn niet was gepasseerd. Namens de thuisploeg was Alwin Braakman nog het dichtst bij een treffer, maar hij zag zijn vrije trap naast gaan.

Dubieus doelpunt Valthermond en rood HOVC

Toch kwam Valthermond aan de leiding en ook dit zorgde weer voor een hoop onrust. Een corner kwam via de hand van Tom Meijers voor de voeten van Jorn Draijer die binnen schoot. Heel HOVC protesteerde, wat het halve elftal ook meteen op een gele kaart kwam te staan. Luuc Kimmel protesteerde het langst en die kreeg dus ook prompt zijn tweede geel en kon dus douchen.

Na de pauze gebruikte Valthermond de man meer situatie vooral om langdurig balbezit te houden, maar kansen werden ook nu amper gecreëerd. Milan Draijer kwam een teenlengte tekort om een voorzet binnen te glijden, maar dat was het dan ook wel. Er klonk dan ook een zucht van verlichting door het publiek toen scheidsrechter De Haan voor het eindsignaal floot. De warme kantine lonkte!

Foto’s Rianne van der Laan: Valthermond – HOVC

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS start competitie met zege op Nieuw-Balinge

Het ging niet helemaal zonder slag of stoot, maar SJS pakte tegen Nieuw-Balinge uiteindelijk ...

Jelmer Valk vier keer trefzeker voor SPW

SPW heeft na het gelijkspel van vorige week een klinkende overwinning behaald op BNC. ...

Onstwedder Boys doet uitstekende zaken in Oostwold

Onstwedder Boys heeft uitstekende zaken gedaan in de vierde klasse C, door met 0-5 ...