TEVV voldoet aan opdracht en wint van Velocitas

TEVVDoor met 1-2 te winnen in Groningen bij Velocitas heeft TEVV een grote stap gezet richting lijfsbehoud in 2L. Deze drie punten waren ook noodzakelijk, aangezien de achtervolgers Titan en Peize ook de volle drie punten pakten. Zodoende hebben de Mondkers komend weekend tegen het bijna gedegradeerde Muntendam aan een punt genoeg om rechtstreekse handhaving veilig te stellen.

Het begin van de wedstrijd was voor de Stadjers. Zij zijn inmiddels veilig en konden vrijuit spelen en naar hartelust combineren, wat er ook toe leidde dat Maik Timmer een aantal keren handelend moest optreden om een tegentreffer te voorkomen. Vervolgens kwam de wedstrijd meer in evenwicht en wist TEVV ook gelijk de 0-1 te scoren. Het was Tristan Rotman die Mark Schreuder lanceerde, waarna de snelle aanvaller doelman van Stralendorff passeerde. Hierna kregen de gasten nog een aantal goede kansen om de score uit te breiden. Willy Kral kon de bal niet over de lijn werken na een scrimmage, Emil Jacksteit vond de voet van de keeper op zijn pad en een schot van Tristan Rotman belandde op de paal. Op een gevaarlijke counter van Velocitas na ontstonden er verder geen kansen en zo was 0-1 de ruststand.

Aanvoerder Roy Feiken aan de bal. Op de achtergrond doelman Maik Timmer.
Aanvoerder Roy Feiken aan de bal. Op de achtergrond doelman Maik Timmer.

Na rust ook een sterker TEVV, dat via Mark Schreuder dichtbij de 0-2 was. Deze treffer viel helaas niet en dit gaf de thuisploeg de gelegenheid om via een vrije bal van Mustafe Ahmed op gelijke hoogte te komen. De ploeg van Jouke Faber moest nu weer op zoek naar de voorsprong, want aan een gelijkspel had de ploeg vrijwel niets. Door Velocitas onder druk te zetten kreeg men een aantal corners toegekend en uit de allerlaatste van de wedstrijd was het Roy Feiken die zijn broer Denny bediende en laatstgenoemde wist hieruit te 1-2 te scoren.

Zo sleepte TEVV toch nog een overwinning uit het vuur, waarmee het nu negende staat op de ranglijst. Door aanstaande zondag te winnen van Muntendam kunnen zij nummer acht Annen nog passeren op de ranglijst, maar bij een gelijkspel is klassebehoud ook veilig gesteld.

Bron: www.tweenul.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Erik Broesder goud waard voor Alteveer

Hij had dit seizoen nog niet gescoord voor zijn ploeg Alteveer. Maar in de ...

Alteveer in zwaar weer na nederlaag tegen BATO

Alteveer heeft in een zeer beladen duel tegen BATO met 2-1 verloren en moet ...