Zwaarbevochten zege voor gehavend SJS

SJS boekte een zwaarbevochten zege en doet goede zaken voor de ranglijst.

Het was weer puzzelen voor trainer Jos Schaart in de uitwedstrijd tegen SCN. Met de wetenschap dat deze lastige ploeg SJS in de openingswedstrijd van het seizoen 3 punten afhandig had gemaakt, was er iets goed te maken maar wel met een gehavende ploeg. Met de competitie over de helft wordt langzamerhand iedere wedstrijd een finale en zo ook deze dag. Zonder een handvol geblesseerden, de afwezige Zuidema door werkverplichtingen en Groenewold i.v.m. uitzitten van een schorsing, werd de wedstrijd in Nieuwlande aangevangen. Met in de basis Ivar Muntinga van SJS 2 die zijn debuut mocht maken.

De complete basis: Youri Bos, Joran Leffers, Levi Kingma, Thijmen Raadsveld, Frank Venema, Luc Panneman, Nieck Dekker, Rick Breedveld, Gerwin Heidema, Ivar Muntinga en Arwen de Koe. Op de bank namen plaats Max Brand (JO19), de van blessure terugkerende Tom Timmer en ook Jos Schaart had zelf zekerheidshalve een shirt aangetrokken.

Onwennig SJS

Al in de eerste minuut wist De Koe de lat te vinden van het doel van SCN. Hoeveel makkelijker zou de wedstrijd verlopen zijn als deze kans meteen een doelpunt had opgeleverd. Maar niets was minder waar. Het bleek een zware eerste helft te worden voor SJS. Op een paar kansen de eerste 10 minuten na (aanvallen waarbij de snelheid van De Koe en Heidema werd benut maar kansjes niet leidden tot een doelpunt) bleek vooral SCN gevaarlijk. Dit met een eenvoudige tactiek. Bij opbouwen met 4 man voorin wachten op de lange bal van achteruit. Dit leverde heel wat gevaarlijke momenten op voor het doel van Bos. Duidelijk was dat veel wisselingen in de ploeg en daardoor onwennigheid van samenspelen, het spel van SJS niet ten goede kwam.

Na een half uur werd er slordig verdedigd. Een bal die door Raadsveld niet goed werd verwerkt kwam voor de voeten van de spits van SCN die hier vanaf de rand 16 meter wel raad mee wist: 1-0. Dezelfde Raadsveld wilde een minuut of 10 later zijn fout goedmaken. Een prachtige solo vanaf eigen helft leverde echter een schot hoog over op. Net voor rust kregen de Koe en Heidema nog een kans om SJS voor de rust op gelijke hoogte te brengen. Eerst wist Heidema 1 op 1 met de keeper niet tot scoren te komen. Even later ging een schot van De Koe op aangeven van Heidema net voor het doel van SCN langs. Rusten derhalve met een achterstand.

SJS maakt aanspraak op resultaat

Ondanks dat lang het niveau niet gehaald werd wat deze ploeg, zeker als die wat completer is, kan halen, bleek de wil om niet met lege handen uit Nieuwlande te vertrekken sterk aanwezig. Met Timmer ingevallen voor Muntinga werd de 2e helft aangevangen. Een helft waar SJS veel meer aanspraak mocht maken op een resultaat dan de 1e helft. Niet zozeer door erg goed spel maar wel veel meer uitstralend te willen winnen dan in het eerste bedrijf. Toch bleven de eerste 20 minuten echte kansen uit. Hierop wisselde Schaart aanvallend door Brand in te brengen voor Leffers. Nog geen minuut na in het veld te zijn gekomen liet Brand de keeper van SCN grabbelen. Deze wist echter een bal die door zijn benen ging na een schot van Brand nog net voor de lijn te keren.

Bos houdt SJS op de been

Tien minuten later was het echter wel raak. Een prachtige voorzet van Breedveld belandde op het hoofd van de kleinste man op dat moment binnen de 16 meter, Brand. Deze wist met een kopbal SJS op gelijke hoogte te brengen. Brand die debuteerde in een officiële wedstrijd van SJS wist hiermee zijn debuut te bekronen met een doelpunt! SJS rook bloed en ging nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer. Tien minuten vóór het einde van de wedstrijd werd een schot vanaf de rand 16 te hoog gemikt door Timmer die duidelijk veel meer power in de ploeg bracht. Kort hierop mocht heel SJS keeper Bos danken dat het niet alsnog met lege handen stond. Tot twee maal toe wist Bos katachtig te redden en voorkwam hiermee een achterstand.

Hoe waardevol deze reddingen waren bleek korte tijd later in de blessuretijd. Met de nog voor Dekker ingevallen Schaart die hiermee als speler debuteerde voor SJS, werd alles uit de kast gehaald om de winst over de streep te trekken. Al in de blessuretijd velde Heidema het oordeel over SCN. Ook niet de hele wedstrijd gelukkig in zijn acties bleef aanvoerder Heidema wel zijn ploeg aanjagen en gaf zelf als slotakkoord het goede voorbeeld. Een afgeslagen bal werd vanaf een meter op 15 door Heidema ineens op de slof genomen en hiermee liet hij de keeper van SCN kansloos. Een minuut later konden de moe gestreden mannen van SJS elkaar in de armen vliegen: een moeizame maar niet minder lekkere overwinning die nog fijner bleek omdat 2 concurrenten punten lieten liggen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

FC Ter Apel ’96 verstevigt tweede plaats

FC Ter Apel ´96 verstevigende afgelopen zondag haar tweede plaats achter koploper SC Stadskanaal, ...

Sellingen het volgende slachtoffer van HOC

Voor HOC kunnen de eerste maanden van het debuutseizoen in de vierde klasse niet ...

GKC in spektakelstuk langs HHCombi

GKC mocht van geluk spreken dat het na drie kwartier voetballen in Hooghalen ‘slechts’ ...