Stadskanaal verrast koploper Roden in doelpuntenfestival

Stadskanaal bracht koploper Roden de eerste nederlaag toe in een zeer doelpuntrijk duel.

Foto Stoffer Bakker, Stadskanaal-aanvaller Leon Bos was meerdere malen trefzeker in het doelpuntrijke duel met Roden.

Stadskanaal heeft koploper Roden in de zondag tweede klasse I de eerste nederlaag van het seizoen weten toe te dienen. In een spectaculair duel maakten de Knoalsters in de eerste helft al het verschil. Stadskanaal speelde een sterke wedstrijd en hield de punten verdiend in eigen huis.

Doelpuntenregen in Stadskanaal

De eerste tien minuten waren nog wel voor de bezoekende ploeg, maar in de 11e minuut was het Stadskanaal dat de score opende via Jeffrey Bakker. De spits scoorde uit een voorzet van Wessel Klijnstra. Het bleek de opmaat naar meer voor de thuisploeg, dat enkele minuten later op 2-0 kwam via opnieuw Bakker. Een minuut later leek het zelfs al 3-0 te worden, ware het niet dat het doelpunt van Roy Tolner werd afgekeurd wegens buitenspel.

De 3-0 viel echter alsnog rond het half uur spelen. Leon Bos rondde een fraaie combinatie met Maik Tolner op fraaie wijze af. Niet veel later deed Roden ook wat terug met de 3-1 via Martijn Goedemond, maar enkele minuten later volgde weer het antwoord van Stadskanaal. Ook Bos maakte zijn tweede van de middag, waardoor de Knoalsters met een comfortabele 4-1 voorsprong aan de thee gingen.

Koek nog niet op

Daarmee bleek de koek nog niet op te zijn, want ook in de tweede helft vielen de doelpunten weer als rijpe appelen uit de boom. Via een strafschop kwam Roden vlot na rust terug tot een marge van twee doelpunten, maar slechts enkele minuten later was de marge ook alweer drie. Voor doelpuntenmaker Bos betekende het een hattrick.

Na dik een uur spelen werd het zelfs 6-2 voor Stadskanaal. Roden maakte vervolgens de stand uiteindelijk nog wat dragelijker met de 6-3 en in de allerlaatste minuut maakte het ook nog 6-4. Zo bracht Stadskanaal koploper Roden de eerste nederlaag toe en kan het zelf ook weer omhoog kijken op de ranglijst.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Roden

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal weet weer wat winnen is

Twee wedstrijden op rij ging SC Stadskanaal onderuit, maar in de thuiswedstrijd tegen Zuidwolde ...

SJS afhankelijk van Johan van Klinken

In een poule met drie vijfdeklassers heeft SJS zichzelf en haar trouwe supporters hevig ...