Borger zet ook SVBO met ruime cijfers aan de kant

Borger won eenvoudig van SVBO en blijft koploper in de 4e klasse F.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger beleefde een makkelijke middag tegen SVBO.

Borger kende afgelopen zaterdag een relatief eenvoudig middag op het eigen sportpark. In het duel met middenmoter SVBO was het veruit de betere, maar het overwicht werd pas in de slotfase in score tot uiting gebracht. Het werd net als in de heenwedstrijd 4-0 voor Borger.

Snelle openingstreffer Borger

De boodschap was duidelijk: vroeg scoren en het duel snel op slot gooien. SVBO beperkte zich tot verdedigen en hopen dat de lange halen naar voren gevaar brachten. De vroege goal kwam er: Dylan Berghuis was alert na zwak verdedigen en schoof reeds na 6 minuten de 1-0 binnen. De kans lag er voor Borger om het duel snel te beslissen. Toch sloop er slordigheid in het spel van de groenhemden. Snel balverlies leidde ertoe dat SVBO makkelijk op de been bleef. Het kreeg zelfs een grote kans, maar goodolddoelman Mark Wolters stond zijn mannetje. Tot de rust gebeurde er weinig, ondanks dat trainer Joling vroeg ingreep met een wissel.

Borger slaat toe in slotfase

In de tweede helft had Borger wederom het balbezit, maar het creëerde te weinig. De grootste kansen waren voor Hendrik Gustin, maar hij schoof de bal voorlangs en raakte even later het aluminium. Pas in de slotfase vergrootte Borger de voorsprong. Floris Hiddink schoot in een tijdsbestek van twee minuten twee keer raak. In de 90e minuut pakte ook Hendrik Gustin zijn goal mee en zette de 4-0 eindstand op het bord.

De ploeg uit de Hunebedhoofdstad deed goede zaken en zag concurrenten punten morsen. De volgende wedstrijd is pas op 2 maart wanneer de groenhemden op bezoek gaan bij SNC in Nieuwlande.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – SVBO