Borger koploper af na nederlaag bij rode lantaarndrager Mussel

Borger leed een pijnlijke nederlaag op bezoek bij hekkensluiter Mussl.

Borger leed afgelopen zaterdag op bezoek bij hekkensluiter Mussel en gevoelige nederlaag. Na een vroege voorsprong en een redelijke eerste helft zakte de koploper na rust flink door de ondergrens waardoor de thuisclub uiteindelijk terecht de overwinning naar zich toe trok.

Slordig Borger snel op voorsprong

Borger reisde af naar Mussel zonder de beide aanvallers Gijs Roda (geschorst) en Dylan Berghuis (geblesseerd) en sterkhouder achterin Tim Edens (eveneens geschorst). Het wedstrijdbeeld bleek al snel zoals het was verwacht. Thuisploeg Mussel zakte in, Borger had het balbezit en met af en toe een lange haal naar voren probeerde Mussel gevaar te stichten. Borger was er alles aan gelegen om vroeg te scoren en dat deed het ook. Reeds na vier minuten spelen kopte gelegenheidsspits Ruben de Valk een afgemeten voorzet binnen. De groenhemden wisten de goede start geen goed vervolg te geven. Het spel was slordig en daardoor waren het aantal kansen schaars. Aan de andere kant had doelman Mark Wolters vrijwel niets te doen want Mussel kwam er voor rust totaal niet aan te pas. Borger kreeg nog een goede mogelijkheid via Hendrik Gustin maar dit leidde niet tot een tweede treffer.

Ontzettend zwak Borger afgetroefd door Mussel

De thee deed Borger geen goed, het kwam ontzettend zwak uit de kleedkamer. Mussel bleef de lange bal hanteren en daar werd slecht op gereageerd door de Borger-defensie. Met trad niet adequaat op en gaf elkaar geen rugdekking. Tot twee keer toe leidde dit tot een kans voor Mussel maar de afronding was matig waardoor doelman Wolters beide kansen kon verijdelen. Dit had toch een signaal moeten zijn voor de mannen van trainer Joling om scherper op te treden, maar niets was minder waar. In de 73e minuut viel de 1-1. Een lange uittrap van de Mussel-doelmanDion Weidijkwerd na een stuit doorgekopt en omdat in de labiele verdediging van Borger de rugdekking opnieuw ontbrak was het voor Erwin Wijnholds een koud kunstje om de gelijkmaker binnen te werken. Borger reageerde met een aantal aanvallende wissels, waaronder de debuterende JO19-speler Maurice Lokken. Hierna had Borger opnieuw de leiding moeten nemen. Na een mooie slalom van Floris Hiddink door de verdediging van Mussel leek Hendrik Gustin te gaan scoren, maar zijn inzet ging over het doel van Mussel. Even later kwam Mussel uit het niets op een 2-1 voorsprong. Centrale verdediger Levi van der Span schoof de bal zo maar in de voeten van een tegenstander, die legde de bal breed op Erwin Wijnholds en hij liet doelman Wolters voor de tweede keer kansloos. In de paar minuten die nog volgden kwam Borger niet meer tot mogelijkheden en na een lange blessurebehandeling van een Mussel-speler floot de goed leidende scheidsrechter Bulthuis voor het einde van de wedstrijd.

Mussel was uiteraard dolblij met nota bene hun tweede (!) overwinning van het seizoen. Borger verliet met het schaamrood op de kaken het speelveld na de wanprestatie die het in de tweede helft op de mat legde. Voor een ploeg met titelaspiraties zakt Borger de laatste weken te vaak door de ondergrens. Wil je in deze klasse iets bereiken dan zul je iedere week alles moeten geven, ook tegen de nummer laatst. We gaan nu de slotfase van de competitie in en er volgen nog zeven finales voor Borger, om te beginnen komend weekend tegen CSVC. Let op: deze wedstrijd is omgezet en wordt gespeeld op de Klinkenvlier in Coevorden, aanvang 14:30.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal wint derby van FC Ter Apel ’96 na spectaculaire openingsfase

Musselkanaal zegevierde in de Kanaalstreekderby tegen FC Ter Apel '96, die vooral in de ...

Alteveer incasseert weer eens een nederlaag

In de zesde wedstrijd van 2014 is Alteveer voor het eerst met lege handen ...