Wedstrijd van de Week: ‘Musselkanaal wil Stadskanaal als eenheid verslaan’

Musselkanaal hoopt zaterdagavond over Stadskanaal heen te kunnen wippen op de ranglijst.

Musselkanaal is goed begonnen aan de tweede seizoenshelft met een 4-1 overwinning op GSAVV Forward. Daardoor staat het nu in puntenaantal gelijk met Stadskanaal. En laat de Knoalster-buurman nu net aanstaand weekend de tegenstander zijn. Een ware Kanaalstreekkraker dus. Niels Becker hoopt dat zijn ploeg de goede lijn kan doortrekken.

Sterk begin Musselkanaal

“Wij zijn inderdaad goed begonnen na winterstop”, vertelt Becker, die de overwinning van afgelopen zondag terecht vond. “Naar mijn mening een terechte overwinning. Forward is een goede ploeg met snelle combinaties en goed voetbal. Het ontbreekt eigenlijk alleen effectiviteit, en dat hadden wij wel. Waardoor we voor rust met 2-0 voorstaan. Dan moet je eigenlijk de wedstrijd uit voetballen. We maken het ons zelf best lastig door een tegengoal te krijgen, maar door veerkracht en goed teamspel toch een keurig resultaat weten te behalen.”

Speciale wedstrijd tegen Stadskanaal

Door de overwinning verliet Musselkanaal de laatste plaats op de ranglijst en staat het nu het punten gelijk. De derby lijkt deze keer dan ook extra belangrijk, maar volgens Becker is dat altijd het geval. “Deze wedstrijd is en blijft altijd speciaal. Al stonden wij bovenaan en hun onderaan, dan willen we deze wedstrijd net zo graag winnen als nu. Maar nu is het natuurlijk extra leuk omdat je 3 punten op hun kan uitlopen. Bij ons team en de supporters leven dit soort wedstrijden en deze al helemaal. We gaan gewoon vol gas en gaan zien of dat 3 punten oplevert.”

Musselkanaal moet eenheid vormen

Toch weet Becker ook dat zijn ploeg het niet cadeau zal krijgen, al heeft hij wel het nodige vertrouwen in een goede afloop. “Stadskanaal is een voetballende ploeg die goed verzorgd voetbal speelt en dus ook veel kansen creëert. Maar wij hebben een team dat goed voetbalt, maar vooral als eenheid speelt. Dat moet er zaterdagavond ook zijn, want anders win je geen derby. We zitten in een stijgende lijn, het zal mooi zijn als je deze dan ook pakt. En dat moeten we als team doen!”

Bij een zege wipt Musselkanaal in ieder geval voor even over de buurman heen, maar of dat aan het einde van het seizoen ook zo is durft Becker nog niet te voorspellen. “We hebben natuurlijk een dip gehad, maar daar zijn we aardig uit. Ik weet zeker als we zo doorgaan dat we er gewoon in blijven en ons handhaven daar ben ik van overtuigd. Of we nou boven Stadskanaal eindigen dat gaan we zien, ik hoop het wel.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Willem Pagters: “Roswinkel gaat voor promotie naar de vierde klasse.”

Willem Pagters gaat voor een top 3-klassering met Roswinkel en gaat voor promotie naar ...

Harry Krol: “GKC moet stabieler worden!”

De afgelopen seizoenen werd de burenruzie tussen het Gasselter GKC en het naastgelegen Gasselternijveen ...

Terug in de tijd: Stefan van der Veen: Club-icoon in wording

Een interview met Gieterveen-speler Stefan van der Veen die op weg is om een ...