Wedstrijd van de Week: ‘Stadskanaal wil vanaf minuut één vlammen tegen Musselkanaal’

Stadskanaal wil zaterdagavond laten zien dat het de baas is in eigen huis tegen Musselkanaal.

Stadskanaal begint als nummer negen van de zondag 2e klasse I aan de tweede seizoenshelft. Volgens aanvaller Sten Vos is die klassering te laag. De weg omhoog moet dan ook worden ingezet, te beginnen aanstaande zaterdag tegen buurman Musselkanaal. Dat won afgelopen weekend van Forward en staat nu in punten gelijk. Een kanaalstreekderby met grote belangen dus aanstaande zaterdagavond in Stadskanaal.

Sten Vos vindt dat zijn ploeg dit seizoen te vaak onnodig de punten heeft laten liggen. “Voetballend zijn we vaak de betere, maar voor drie punten is meer nodig. Het is duidelijk dat wij de tweede seizoenshelft aan de bak moeten. Mouwen opstropen en de kansen verzilveren.”

 Speciale wedstrijd met veel sfeer en publiek

Zaterdagavond wacht de derby tegen Musselkanaal, die nu extra belangrijk lijkt. Toch ziet Vos dat iets anders. “Voor ons is elke wedstrijd nu belangrijk. Alleen met 3 punten kunnen wij tevreden zijn. Dat het de buren zijn waar we tegen strijden is leuk, maar niet specialer als alle andere wedstrijden die nog komen.  Een derby is natuurlijk wel een wedstrijd met veel sfeer. Het is een zaterdagavondwedstrijd, dus ik verwacht veel publiek. Het is voor beide een hele belangrijke pot. Als wij nog van betekenis willen zijn in deze klasse moeten wij de drie punten in eigen huis houden en daar zullen wij alles aan doen.”

Handhaving telt voor Stadskanaal

De buitenspeler heeft dan ook vertrouwen erin dat Stadskanaal de kwaliteiten in huis heeft om Musselkanaal te verslaan. “Wij spelen in eigen huis voor onze supporters. Dit moeten wij vanaf minuut één uitstralen. Als wij ons eigen spel spelen en voorop in de strijd gaan zijn wij een gevaar voor elke tegenstander. Met onze creativiteit en snelheid voorop gaan wij het MSK lastig maken.” Vos vindt dat zijn ploeg vooral naar zichzelf moet kijken om resultaten te halen. “We moeten niet kijken naar de tegenstander. Wij moeten naar ons zelf kijken en zorgen dat wij de 2’e seizoenshelft punten pakken en zorgen dat wij ons handhaven, dat is wat telt!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wilbert Arends: “Musselkanaal kan derby winnen én top vier spelen”

In de periode tussen medio 2010 en medio 2015 zwaaide Wilbert Arends de scepter ...

Vakantieganger Hateboer wil graag naar Goes

Het wordt tot en met donderdag een race tegen de klok voor Koen Hateboer. ...