Onstwedder Boys boekt eindelijk weer eens een overwinning

Onstwedder Boys boekte eindelijk weer eens een overwinning en deed daarmee goede zaken voor op de ranglijst.

De thuiswedstrijd tegen Lycurgus leverde voor Onstwedder Boys eindelijk weer een overwinning op. Tegen de ploeg uit Groningen werd met 2 – 0 gewonnen. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Door dit resultaat is de ploeg van trainer Harold Molanus weer een plaats gestegen op de ranglijst. De Boys passeerden HFC’15 en staan nu weer tiende met 23 punten uit 18 wedstrijden.

Onstwedder Boys boekt broodnodige overwinning

Bij Onstwedder Boys ontbrak Harm Visser deze middag wegens een knieblessure. De uitwedstrijd eindigde in een 2 – 2 gelijkspel. Om aan het eind van het seizoen nacompetitie te ontlopen wordt het tijd voor de thuisclub om weer eens een overwinning te behalen. Na de winterstop lukte dat alleen tegen Groen Geel.

Meestal gaat in de wedstrijdverslagen over de doelpunten makers. Dit keer wil ik toch het centrale verdedigingsduo van Onstwedder Boys noemen. Sven Jaegers en Marcel Paans spelen deze middag beide een uitstekende wedstrijd. Paans wint vrijwel alle duels in de lucht en Jaegers is iedere keer op tijd om een gevaarlijke aanval van de bezoekers onschadelijk te maken. Ook de scheidsrechter deze middag, dhr. Atema uit Oldehove, laat een prima indruk achter. Hij volgt alles op korte afstand en er valt nauwelijks iets aan te merken op zijn beslissingen.

Na een wat stroef begin komt de wedstrijd na een kwartier tot leven. Eerst is er een korte terugspeelbal op Rein Koudstaal, waarbij de keeper van de Boys nog net op tijd oplet en de bal kan wegwerken. Een fraaie actie van Jarno Sterenborg zorgt voor het eerste gevaar voor het duel van Lycurgus. Zijn schot kom in de handen van keeper Robert Brak terecht. Lycurgus sticht gevaar via schoten van Rutger van der Laan en Steven Zwarts, maar Rein Koudstaal weet zijn doel schoon te houden. Dylan van der Spoel krijgt kort daarop een gele kaart na een overtreding op Sven Jaegers. Bij Onstwedder Boys komt het meeste gevaar vanaf de rechterkant. Na ruim twintig minuten spelen wordt een voorzet va Jarno Sterenborg door iedereen gemist en gaat zo voorlangs. In de slotfase van de eerste helft neemt Anne Wilzing een voorzet in één keer op de schoen, maar het schot gaat ver naast. Lycurgus wordt nog een keer gevaarlijk via Rutger van der Laan, maar zijn schot gaat via Marcel Paans net over het doel van Onstwedder Boys. Zo wordt met een 0 – 0 tussenstand de rust bereikt.

Lees het volledige wedstrijd hier: Onstwedder Boys – Lycurgus

Bron: Onstwedde.info.