Onstwedder Boys en FC Zuidlaren hielden elkaar zaterdag in evenwicht.

De wedstrijd tussen Onstwedder Boys en Zuidlaren is zaterdagmiddag geëindigd in een 2 – 2 gelijkspel. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Beide ploegen konden na afloop leven met een punt. Onstwedder Boys blijft door dit resultaat op de elfde plaats staan in de competitie.

Bij de thuisclub ontbreekt nog steeds routinier Harm Visser wegens een knieblessure. Bert Jan Wilzing is na zijn vijfde gele kaart één wedstrijd geschorst en kan dus ook niet meedoen. Bij Zuidlaren werd afgelopen week afscheid genomen van trainer Lesmond Prinsen. De rest van het seizoen nemen Michel Kral en Han van der Veur de honneurs waar. Zuidlaren is bezig aan een prima tweede helft van het seizoen en draait bovenin mee in de Derde Klasse C.

Met brilstand aan de thee

De toeschouwers krijgen deze middag een levendige wedstrijd voorgeschoteld. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Broer uit Steenwijk. Al in de eerste minuut komt Onstwedder Boys goed weg als Jens van der Woude een vrije trap van grote afstand tegen de paal schiet. Kort daarna wordt het ook gevaarlijk aan de andere kant, als Jarno Sterenborg een voorzet van Mart Wilzing in de handen van keeper Jarno Schoonveld kopt. Zuidlaren komt goed weg als Mart Wilzing na een fraaie combinatie met Jarno Sterenborg de bal net voorlangs schiet. En in de elfde minuut wordt een corner van Onstwedder Boys ingekopt en op de doellijn door een speler van Zuidlaren weggewerkt. Bij de thuisclub denkt men aan een doelpunt omdat de bal al over de doellijn zou zijn geweest, maar dit is voor de scheidsrechter onmogelijk te constateren. Sven Jaegers krijgt na een kwartier spelen terecht een gele kaart na een stevige overtreding. Een fraai schot van Sem Nieuwenhuis gaat net over het doel van Zuidlaren, terwijl keeper Rein Koudstaal net op tijd bij de bal is voordat Jens van der Woude namens Zuidlaren gevaarlijk kan worden. Na ruim een half uur spelen is Anne Wilzing nog dichtbij een doelpunt. Zijn schot wordt gekeerd door Jarno Schoonveld, terwijl in de rebound Wilzing net over schiet. Ook Zuidlaren komt er af en toe gevaarlijk uit en zo golft het spel op en neer. Ondanks de nodige mogelijkheden voor beide teams wordt de rust bereikt met een 0 – 0 tussenstand.

Het volledige verslag is hier te lezen: Onstwedder Boys – FC Zuidlaren

Bron: Onstwedde.info