USV loopt na rust ver weg bij Buinen

Foto Andries Middelbos, Buinen was zondag niet opgewassen tegen USV.

De uitstekende serie van USV kreeg een vervolg in en tegen Buinen. Het resulteerde in een 1-5 overwinning, waardoor USV er goed voor staat in de derde periode.

 Verzorgd spelend USV is Buinen de baas

USV claimde met verzorgd voetbal meteen het beste van het spel. Maar met de straffe wind in de rug was het de thuisclub die na een kwartier tegen het spelbeeld in op voorsprong kwam. Een verre ingooi werd verlengd en kwam voor de voeten van de geheel vrijstaande Marc Haandrikman (1-0). USV raakte niet van slag en 3 minuten later stond het alweer gelijk. De inzet van Mark Boerman werd nog gestuit door Nick Haandrikman, maar de Buiner-doelman was kansloos op de nastoot van Leon Kooiker (1-1). Een minuut later stond USV zelfs op voorsprong. Een schot van Jort Kouwen kreeg via de kruin van een Buinen verdediger precies de goede curve om Haandrikman voor de tweede keer het nakijken te geven (1-2). Die lag even later wel in de weg na een knappe actie van de sterk spelende middenvelder Max Schaeffer. Aan de overkant moest USV-doelman Thijs van Vliet richting bovenhoek om een door de wind gedragen vrije trap onschadelijk te maken.

USV loopt uit naar ruime zege

Na rust ging USV meteen op jacht naar een grotere voorsprong met mogelijkheden voor Frank Kuiper en Jort Kouwen. In de 67e minuut was het raak. Niek Hamers werd in de mangel genomen binnen de zestien en Leon Kooiker wist daar vanaf de stip wel raad mee (1-3). Meteen ook einde verhaal voor de aspiraties van Buinen. In de 71eminuut was het helemaal klaar. Niek Hamers verzorgde de voorbereiding en Leon Kooiker maakte zijn hattrick compleet (1-4). Een schoonheid van een treffer. Ook met een kwartet wissels in het laatste kwartier bleef USV oppermachtig. Zo was Jelte Smeenk tot twee keer toe dicht bij zijn eerste goal in de hoofdmacht. Vlak voor sluitingstijd bewaarde Milan Haddocks na een soepele aanval het overzicht en bracht Robin Borger in stelling voor de 1-5 eindstand. Door deze eclatante zege op de naaste concurrent en de uitslagen op de andere velden is USV nu solo-koploper in de 3e periode.

Foto’s Andries Middelbos: Buinen – USV

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys hard onderuit bij Mamio

Op bezoek bij het Groninger Mamio heeft Onstwedder Boys een stevige nederlaag geleden. De ...

Stadskanaal volkomen kansloos tegen reserves Be Quick

SC Stadskanaal moest voor de beker aantreden tegen het tweede elftal van Be Quick ...

Gasselternijveen niet opgewassen tegen PJC

Met tien punten op zak ging Nieveen vol vertrouwen naar PJC. Bij winst zou ...