SJS toont teken van herstel met zege op Tiendeveen

SJS won thuis van Tiendeveen en haalde daarmee weer eens drie punten.

Foto: Brigitte de Wijk, Ronald Zuidema viert een doelpunt van SJS.

SJS heeft weer eens drie punten aan het totaal toegevoegd. Thuis tegen Tiendeveen speelde SJS een goede pot voetbal, wat uiteindelijk een 3-1 zege opleverde. Daardoor is er voorlopig enige lucht verschaft richting de onderste plaatsen.

Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Hein wilde SJS Tiendeveen vastzetten, dit leidde dan ook snel tot de openingstreffer aan de kant van SJS. Jan Springer bediende Kay Rijkens prachtig en laatstgenoemde maakte het net zo prachtig af: 1-0. Voor SJS natuurlijk een grote opsteker en dat wilde dan ook graag doordrukken. De Knoalsters waren beter en feller dan de gasten, die moeite hadden met het spel van SJS.

Gelijke stand

De 2-0 hing dan ook in de lucht, echter werd het toch 1-1. Helaas voor SJS viel het ook nog eens doordat scheidsrechter Hein onterecht naar de stip wees, een aanvaller van Tiendeveen maakte duidelijk een echte fopduik na een duel met SJS-verdediger Julian Bruining. Toch wel een grote tik voor de Knoalsters, maar SJS ging gewoon door en bleef zeer gevaarlijk. Kansen werden er dan ook gecreëerd door de SJS’ers, maar de 2-1 wilde maar niet vallen. Aan het eind van de eerst helft werd Tiendeveen toch wat gevaarlijker. Gescoord werd er echter niet meer en zo zochten beide teams met 1-1 de thee op.

Snelle beslissing

Ook in de 2e helft waren de blauwhemden duidelijk de betere en het was wachten tot dat SJS zichzelf ging belonen. Dit gebeurde dan ook in de 58e minuut. Een corner van Kelvin Oosting bereikte Frank Venema en hij werkte de bal in het doel. Hierna bleef SJS doorgaan en wilde de wedstrijd snel in het slot gooien. In de 65e minuut werd het dan ook 3-1 en opnieuw was Frank Venema de doelpuntenmaker. Hij kopte een prachtige voorzet van Jan Springer prachtig binnen.

Rode kaart

SJS bleef goed voetballen en wilde nog wel meer, maar de 4-1 viel helaas niet. Na ruim 80 minuten kreeg Ronald Zuidema een 2e gele kaart en moest dus vertrekken. Dit leidde er niet toe dat Tiendeveen nog flink gevaarlijk zou worden. SJS bleef simpel overeind de laatste 10 minuten en na ruim 90 minuten maakte scheidsrechter Hein ook een eind aan de wedstrijd.

Foto’s Brigitte de Wijk: SJS – Tiendeveen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Cruciale winst voor Nieuw Buinen

Nieuw Buinen lijkt zich te hebben verzekerd van een nieuw seizoen in de eerste ...

Mussel verliest met ruime cijfers van SVBO

Mussel kende een niet al te beste competitiestart en verloor met ruime cijfers van ...

Bekeravontuur Nieuw Buinen ten einde

Nieuw Buinen had na het gelijkspel tegen Omlandia en de nederlaag tegen ACV drie ...