Stadskanaal verloor in eigen huis van Rolder Boys, Musselkanaal en Sellingen bleven in evenwicht.

Foto Stoffer Bakker, Stadskanaal moest zijn meerdere erkennen in Rolder Boys.

Stadskanaal – Rolder Boys: 1-3

Voor Stadskanaal blijft het de komende wekend billenknijpen in de strijd tegen degradatie. Tegen de nummer twee van de ranglijst, Rolder Boys, zat er zondag in ieder geval geen resultaat in. Bij rust stond Rolder Boys al met 0-2 voor via twee goals van Siemen Krikke. Na de rust besliste Niels Stoffers het duel, waarna Sten Vos nog wel iets terugdeed, maar verder dan dat kwam Stadskanaal niet. Door de nederlaag blijft Stadskanaal tiende op de ranglijst. Het het heeft vier punten voorsprong op Stadspark, dat op een rechtstreekse degradatieplaats staat. De veilige achtste plek is ook nog in zicht met vier punten achterstand op Sellingen. Dat is de volgende tegenstander voor Stadskanaal, dat die wedstrijd zo goed als zeker zal moeten winnen wil het zich nog rechtstreeks handhaven.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Rolder Boys

Musselkanaal – Sellingen: 2-2

Ook Sellingen zal die wedstrijd tegen Stadskanaal willen winnen om zo het gat te vergroten naar de onderste plaatsen. Dat had het al kunnen doen tegen Musselkanaal, maar in de derby bleef het steken op een 2-2 gelijkspel. Musselkanaal kwam op een 1-0 voorsprong via Aron Berends, waarna Sellingen de achterstand voor rust nog omdraaide via Bjorn de Roo en Arjan Heeres. In de tweede helft lukte het Musselkanaal echter nog weer om langs zij te komen via Gerwin Schmitz. Met het resultaat liep Musselkanaal weer een puntje uit op Stadspark, maar veilig is het nog allerminst. Ook Sellingen zal nog een aantal punten moeten verzamelen in de komende wedstrijden.