Onstwedder Boys degradeert weer terug naar vierde klasse

Degradatie voor Onstwedder Boys, dat zaterdag tegen een ruime nederlaag aanliep tegen Foarut.

Na één jaar spelen in de derde klasse is Onstwedder Boys al weer gedegradeerd naar de vierde klasse. Thuis tegen Foarut uit Menaldum werd met 1 – 4 verloren. Grote man aan de kant van de Friezen was Evert Telenga, die alle vier de doelpunten namens Foarut wist te maken.

Degradatie voor Onstwedder Boys na stevige nederlaag tegen Foarut

Foarut had een bus vol supporters meegenomen, die voor veel lawaai zorgden op de Boskamp, waar zo’n 270 toeschouwers aanwezig waren. Na enig vuurwerk en na het wegtrekken van de rook kon scheidsrechter Wieringa uit Klazienaveen de wedstrijd laten beginnen.

Al in de eerste minuut wordt de thuisclub gevaarlijk als Anne Wilzing op links goed doorgaat. Zijn schot komt terecht in de handen van keeper Henk Witte, die deze middag een sta-in-de-weg voor de Boys zal blijken te zijn. Vervelend voor Onstwedder Boys is dat Marcel Paans, twee weken geleden verkozen tot speler van het jaar, al na vijf minuten met een liesblessure moet uitvallen. Hij wordt vervangen door Lars Bekker. De eerste mogelijkheid voor de ploeg uit Menaldum is na negen minuten spelen direct raak. Na balverlies bij Onstwedder Boys wordt Evert Telenga aangespeeld, die alleen op keeper Rein Koudstaal af kan gaan en beheerst weet te scoren: 0 – 1.

Lees hier het volledige verslag: Onstwedder Boys – Foarut

Bron: Onstwedde.info