Overzicht nacompetitievoetbal: Vechtmachine Wildervank naar finale, CEC, Damacota en VVS stapje dichter bij 4e klasse

Wildervank, CEC, Damacota en VVS wonnen allen hun wedstrijden en mogen daardoor blijven hopen op promotie.

Foto VV Wildervank, Wildervank knokte zich tot drie keer toe terug van een achterstand en staat nu in de finale om promotie naar de 3e klasse.

ONT – Wildervank: 3-4 (na verlenging)

In een ware nacompetitiekraker heeft Wildervank zich uiteindelijk ten koste van ONT weten te plaatsen voor de finale van de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. Daarvoor moesten de Wildervankers karakter tonen, want de rood-witten kwamen tot driemaal toe terug van een achterstand. Noel Mulder had ervoor gezorgd dat ONT met een 1-0 voorsprong ging rusten, maar na de pauze brandde de wedstrijd helemaal los. In een tijdsbestek van vijf minuten vielen er drie doelpunten, tussenstand 2-2. Lourens Huizing en Joost Wolthuis zorgden voor de gelijkmakers. Daarna leek ONT er via Mulder met de winst vandoor te gaan, maar dankzij een late goal van Huizing sleepte Wildervank nog een verlenging uit. Daarin werd Robin Cosse het goudhaantje voor de bezoekers, hij zorgde ervoor dat Wildervank naar de finale ging: 3-4. Daarin treft Wildervank op neutraal terrein competitiegenoot Hollandscheveld.

CEC – RKO: 2-0

CEC kende al een uitstekend seizoen in de vijfde klasse F, maar moest de titel laten aan het ongenaakbare Bargeres. Via de nacompetitie hoopt de ploeg uit Emmercompascuum alsnog promotie te bewerkstellingen. Daarvoor is de ploeg van Reinier Pruim in ieder geval goed op weg. De eerste horde werd zaterdag genomen, in eigen huis werd met 2-0 gewonnen van RKO. Tom Rengers zette de thuisploeg voor rust op voorsprong, Leon Harms besliste het treffen in de tweede helft. CEC neemt het in de finale op tegen vierdeklasser VAKO.

Zeester – Damacota: 2-3

Ook Damacota mag blijven hopen op promotie naar de vierde klasse. Het won met 2-3 van Zeester en staat daardoor eveneens in de finale van de nacompetitie. Via Aaron Meijerhof kwam het op een 0-1 voorsprong, waarna Jesse Tjoelker voor de gelijkmaker zorgde. Damacota liep vervolgens uit naar 1-3 voorsprong via Erjon Hoti, maar Zeester maakte het via Vince van der Veen weer spannend: 2-3. Damacota trok echter de overwinning over de streep en speelt volgende week de finale. Daarin speelt Damacota tegen HSC. Een volledig verslag van deze wedstrijd is hier te lezen: Zeester – Damacota (EemsmondSport).

Ouwe Syl – VVS Oostwold: 1-2

VVS Oostwold is de derde ploeg uit de 5e klasse F die ook nog mag hopen op promotie naar de vierde klasse. Op bezoek bij Ouwe Syl werd er met 1-2 gewonnen. Via Gerjan Drenth kwamen de gasten voor rust op voorsprong, waarna deze na rust door een eigen doelpunt werd verdubbeld. Ouwe Syl bracht de spanning vervolgens snel terug via Dirk Boonstra, maar VVS wist vervolgens tot het laatste fluitsignaal stand te houden. In de finale speelt VVS op neutraal terrein tegen VC Trynwalden voor een plek in de vierde klasse.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Vijfde plaats voor Titan op Orgon-toernooi

Titan was het afgelopen weekend één van de acht deelnemers aan het Orgon-toernooi in ...

NWVV wint topper van VCG

NWVV deed goede zaken door de topper te winnen van VCG.