Een blik op de voorbereiding van de ploegen in en rond de Kanaalstreek.

Foto Regina Korf, moment uit de oefenwedstrijd tussen Buinerveen en Alteveer, die zondag 11 augustus in een 4-1 overwinning eindigde voor Buinerveen. 

De meeste amateurclubs zijn weer begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hoewel veel teams door de zomervakantie nog niet compleet zijn rolt de bal wel weer op de velden. Zo werd er vorig week al afgetrapt met enkele oefenwedstrijden en kwamen ook afgelopen weekend een aantal teams in actie. We broez’n dan ook even deur de Kanaalstreek heen om een blik daarop te werken.

Wildervank, Sellingen en Scheemda al twee keer in actie

We beginnen met de kersverse zaterdag derdeklasser Wildervank dat al twee oefenwedstrijden in de benen heeft. Vorige week werd er met 3-3 gelijkgespeeld tegen Noordster, zaterdagavond verloor het met 3-2 van Annen. Een andere club die ook al twee wedstrijden in de benen heeft is Scheemda. De zaterdag vijfdeklasser won vorige week, mede door twee doelpunten van Tom Knollema met 5-0, van Wagenborger Boys. Afgelopen zaterdag scoorden de Groningers opnieuw vijf keer. Dit keer werd, mede door twee doelpunten van Beorn Eiten, met 5-2 gewonnen van Tynaarlo.

Ook Sellingen werkte al twee oefenwedstrijden af, maar kwam daarin nog niet tot winst. Vorige week zaterdag werd, ondanks twee doelpunten van Ian de Vrieze, met 3-2 verloren van VV Groningen. Tegen Nieuw Buinen werd zondag een 3-1 voorsprong weggegeven en speelde men met 3-3 gelijk. Rik Bos scoorde twee keer voor de Sellingers, Patrick Bults deed dat twee keer voor Nieuw Buinen.

Winst voor Buinerveen en Stadskanaal

Andere zaterdagploegen die al in actie kwamen liepen tegen nederlagen aan. Zo verloor VVS Oostwold met 6-0 van DVC Appingedam 2, ging Westerlee met 1-4 onderuit tegen NEC Delfzijl 2 en verloor SJS met 2-1 van Drachten. Een remise was er voor NWVV en Onstwedder Boys, die elkaar op een 1-1 gelijkspel hielden. Milan Duursma en Anne Wilzing maakten de treffers.

Vorige week zondag won Buinerveen al met 4-1 van Alteveer, terwijl Valthermond zondag aftrapte met een ruime 0-4 nederlaag tegen SVBO. Ook BNC ging onderuit, het verloor met 5-3 van Noordster. Stadskanaal begon met een 4-2 zege op competitiegenoot SVZ, mede dankzij twee doelpunten van Dennis Heijne.

Nipte overwinningen voor Titan en Westerwolde, Veelerveen haalt uit

Winst was er ook voor Titan, dat nipt met 2-1 won van Gorredijk. Die uitslag stond ook op het scorebord bij JVV tegen Westerwolde, waarbij de gasten de zege mee naar huis namen. Frank Riks en Rene van der Laan scoorden voor de bezoekers, nieuwkomer Robin van de Dries deed dat voor JVV. De grootste score was tot nu toe voor Veelerveen, dat maar liefst met 3-10 won van Wedde.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gevoelige nederlaag voor Musselkanaal

In de laatste wedstrijd voor de winterstop ging Musselkanaal met één punt voorsprong op ...

Buinen wint van Weiteveense Boys

Buinen heeft de laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen en kan terugkijken op een ...