HOVC wint in slotfase van Titan

HOVC pakte in de slotfase de volle buit tegen Titan.

Foto Rianne van der Laan, Mark van Bergen zet HOVC op een 1-0 voorsprong tegen Tian.

In Exloo stonden afgelopen HOVC en Titan tegenover elkaar. Titan stond na de overwinning op HODO op doelsaldo plots bovenaan de ranglijst. HOVC stond na het verlies tegen Pesse twee punten onder de gasten. Dat de ranglijst nog weinig zegt zo vroeg in het seizoen bleek deze middag wel in Exloo. HOVC wist in de slotfase de volle buit te pakken en wipt daardoor weer over Titan heen: 2-1.

HOVC met voorsprong de rust in

HOVC kon geen beroep doen op Richard Wiggers en Frank Fokke. Bij Titan ontbraken Jos Smidt, Karsten Stavast, Thijs Over en de nog geblesseerde Julian Bruining. Onder toeziend oog van een behoorlijk aantal toeschouwers begonnen beide ploegen aftastend aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen kreeg Titan de eerste kans. Een puike voorzet van Klaas Anne Postmus werd door Roy Super naast gekopt. Niet veel later werd weer het hoofd van Super gevonden, ditmaal door Mike Mensen, maar wederom ging de bal langs de verkeerde kant van de paal. HOVC besloot er een schepje bovenop te doen en liet zich een aantal maal fysiek gelden. HOVC pakte na ruim een half uur de leiding via Mark van Bergen. Hij werd bereikt door Ruben Meerkerk en plukte dicht bij het doel de bal ineens uit de lucht: 1-0.

HOVC grijpt volle buit in slotminuten

Na de rust ging Titan op zoek naar de gelijkmaker en loerde HOVC op een snelle uitval. De bezoekers werden ook meerdere malen gevaarlijk, maar de gelijkmaker viel pas twintig minuten voor tijd. Voor de gelijkmaker kreeg de thuisploeg nog een dot van een kans om de marge te verdubbelen, maar Poede kon de bal eenvoudig keren. De gelijkmaker kwam er via Tim Kleinenberg. Hijwerd bereikt door Peter van Elten en Kleinenberg punterde de bal in het dak van het doel: 1-1. Titan leek door te willen drukken en kreeg ook kansen via onder andere Harm Jan Moesker. Bij Titan dacht iedereen aan een strafschop toen Peter van Elten werd afgestopt in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Stegers zag er geen overtreding in. Aan de andere kant zag Stegers wel een overtreding toen Postmus zijn doorgebroken tegenstander vasthield en daardoor vroegtijdig mocht gaan douchen. De vrije bal die hieruit voortkwam werd via de binnenkant van de paal hard binnengeschoten door Jesse Arends: 2-1. HOVC pakte hierdoor op de valreep de volle buit en doet daarmee uitstekende zaken. Titan verliest dure punten, maar zal zich snel moeten herpakken als aanstaande zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Sweel alweer op het programma staat.

Foto’s Rianne van der Laan: HOVC – Titan

Ben jij ook een liefhebber van de derde helft en blijf jij ook graag op de hoogte van het amateurvoetbal in de regio en waardeer je onze artikelen? Steun ons dan met een biertje a 2,50 euro, een kistje bier a 25 euro of een fustje bier a 50 euro! Alvast bedankt voor je steun!

Ik doneer een biertje! Klik hier om een biertje te doneren!

Ik doneer een kistje bier! Klik hier om een kistje bier te doneren!