Onnauwkeurig Mussel wint afgetekend van Emmen

Mussel won met grote cijfers van Emmen.

Foto Rianne Fehrmann, Mussel viert een van de vele treffers.

De uitslag doet vermoeden dat een oppermachtig SV Mussel de vv Emmen totaal overklaste, niets is minder waar. Tot minuut 66 bleef het spannend, daarna werd de score alsnog opgevoerd naar een grote hoogte: 9-2.

Doelpunten volgen elkaar snel op

SV Mussel probeert vanaf minuut één druk te zetten, maar veel onnodig balverlies en foute keuzes zorgen voor een slordig begin. Emmen probeert gevaar te stichten via de balvaste aanvoerder Boris Rasevic en de behendige en snelle Raymond Aardema. De verdediging weet al gauw dat het op zijn hoede zal moeten zijn deze middag. De eerste grote kans van de wedstrijd is na 11 minuten voor de thuisploeg. Na een snel genomen vrije trap van Tijmen Stuut kan Nick Schoenmaker vogelvrij op keeper Dairon Snel af die als winnaar uit de strijd komt. Nog geen minuut later weet Stuut Nathan Wijnia in stelling te brengen: die is Snel wel te slim af en scoort zeer beheerst. Nog geen 2 minuten later staat het weer gelijk: niet adequaat ingrijpen zorgt ervoor dat Brahim Chakheb in het strafschopgebied kan afronden. René Folkers, hij verving de geblesseerde Dion Weidijk, is kansloos. Nog géén minuut later staat het alweer 2-1. Na een mooie steekpass van Schoenmaker kan Stuut simpel afronden. Omroeper Albert de Vries kan de microfoon aanlaten want het is direct weer raak. Erwin Wijnholds legt de bal achter de verdediging en Richard Wubs is dit keer het eindstation. In een tijdbestek van 4 minuten wordt er maar liefst 4x gescoord.

Bij de laatste goal is Wubs een fractie eerder bij de bal en de spits en keeper Snel raken elkaar hard. Laatstgenoemde raakt dusdanig geblesseerd dat hij gewisseld moet worden. Veldspeler Kevin Kaiser neemt zijn plaats onder de lat in. De keeper aan de andere kant moet echter eerst aan de bak. Opnieuw grijpt de verdediging niet goed in en de eerder genoemde Aardema lokt slim een strafschop uit. Voor aanvoerder Rasevic een koud kunstje. Folkers zit wel in de goede hoek, maar kan zijn hand er niet achter krijgen: 2-3. SV Mussel maakt het zichzelf onnodig lastig, maar blijft veelvuldig de aanval zoeken. Er ligt een zee van ruimte op het middenveld en er worden nog een aantal kansen en mogelijkheden gecreëerd. Het vizier van de voorwaartsen staat echter niet op scherp en Kaiser houdt zijn doel keurig schoon in het restant van de eerste helft.

Mussel dendert over Emmen heen

Binnen een minuut in de 2e helft moet hij echter wel vissen. Stuut bedient aan de rechterkant Wijnia die met een afgemeten lage voorzet de opgekomen linksback Rien Boels vind: 4-2. D’r op en d’r over? Veel balbezit, maar de slordigheden blijven. Als Emmen er met een spaarzame aanvul uitkomt via Aardema weet Fehrmann, ten koste van een gele kaart, meer gevaar te voorkomen. Als in de 66e minuut Wubs Wijna en Stuut elkaar in de 16 vinden wordt laatstgenoemde licht onderuit gelopen. Voor de jonge en prima fluitende scheidsrechter Potze voldoende om de bal op de stip te leggen. Nick Schoenmaker weet zijn 3e penalty van het seizoen te verzilveren en het verzet van Emmen is gebroken: 5-2.

Vanaf dat moment is het eenrichtingsverkeer en is er ook voor invaldoelman Kaiser geen houden meer aan. Eerst mag Nathan Wijnia zijn 2e van de middag aanteken met een bekeken schuiver. Vervolgens is het de beurt aan Richard Wubs die een goede voorzet van Erwin Wijnholds uitstekend binnen kopt. Even later maakt hij na een schot van Len Groenewold in de rebound ook zijn 3e van de middag. Het slotakkoord is voor Stuut die, na opnieuw een mooie pass van Schoenmaker, alleen op Kaiser af mag en geen fout maakt: 9-2. Met 8 uit 4 kent SV Mussel een prima seizoenstart en speelt het vooralsnog mee in de bovenste regionen.

Foto’s Rianne Fehrmann: Mussel – Emmen

Ben jij ook een liefhebber van de derde helft en blijf jij ook graag op de hoogte van het amateurvoetbal in de regio en waardeer je onze artikelen? Steun ons dan met een biertje a 2,50 euro, een kistje bier a 25 euro of een fustje bier a 50 euro! Alvast bedankt voor je steun!

Ik doneer een biertje! Klik hier om een biertje te doneren!

Ik doneer een kistje bier! Klik hier om een kistje bier te doneren!