Nieuw Buinen en Hoogeveen scoren niet

Nieuw BuinenDe topper in de eerste klasse F tussen Nieuw Buinen en Hoogeveen eindigde zoals deze begon, namelijk in 0-0. Waar duels tussen de beide Drentse ploegen normaal veel spektakel opleveren, was dit vanmiddag een stuk minder het geval. Het gelijke spel was dan ook een uitkomst waar beide mee konden leven. 

Voortreffelijk
Nieuw Buinen moest het deze middag doen zonder Thijs Hateboer, die naar aanleiding van zijn rode kaart van vorige week voor maar liefst 8(!) wedstrijden is geschorst. Zijn vervanger Mohamed Yuksel viel echter na vijf minuten al uit, waardoor Jeroen Buurke alsnog zijn opwachting mocht maken. De gevaarlijke spits kwam voor rust niet tot doelrijpe kansen, waar dit aan de andere kant wel het geval was. Twee keer doken zij gevaarlijk op voor keeper Robert Smit, maar het was laatstgenoemde die even zovaak voortreffelijk redding bracht. De grootste kans voor de thuisploeg in het eerste bedrijf kwam op naam van Gert Lukens, maar hij schoot net voorlangs.

Ook de trefzekere verdediger Tom Meijers kwam niet tot scoren tegen Hoogeveen (Foto: Gerjo Stegeman)
Ook de trefzekere verdediger Tom Meijers kwam niet tot scoren tegen Hoogeveen (Foto: Gerjo Stegeman)

Hobbelig veld
Ook na de thee was het voetbal niet om van te watertanden. Dit kwam vooral door de harde wind en hobbelige veld op sportpark Buunerdrome. Na een uur spelen nam Nieuw Buinen wel wat meer het initiatief in handen, maar werd het pas in de 83e minuut écht gevaarlijk. Net als Gert Lukens zag Erwin Aukes zijn schot ook langs de verkeerde kant van de paal gaan. 

Vereende krachten
In de laatste minuten van het matige duel werd het alsnog spannend voor de toeschouwers. Eerst was het Jeroen Buurke, nu verlost van zijn bewaker Andy Kreeft, die in het zijnet schoot en vervolgens schoot invaller Jordy Oost in kansrijke positie over de bal. In de absolute slotfase had Bruce Tunjanan de winnende nog op de schoen, maar zijn inzet werd met vereende krachten nog maar net van de doellijn gehaald.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SV Mussel doet zichzelf te kort

Op sportpark de Slenk in Mussel is het vlaggenschip van de plaatselijke voetbalvereniging er ...

Overzicht zondag 3e klasse D: Beroerde competitiestart voor Titan en Ter Apel

De competitiestart van Titan en Ter Apel is slecht te noemen, Gasselternijveen en Nieuw ...