NWVV heeft periode binnen handbereik

NWVVDoor met 2-1 te winnen van koploper NKVV, zette NWVV haar indrukwekkende reeks voort. Maar liefst vijftien wedstrijden op rij bleven de Nieuw-Weerdingers ongeslagen, waardoor de winst van de tweede periode hen haast niet meer kan ontgaan. Bij winst in de laatste competitiewedstrijd tegen Tiendeveen kan NWVV zich opmaken voor de nacompetitie, met als inzet een plaats in de vierde klasse.

Man meer
De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en had binnen zestig seconden al op voorsprong kunnen staan, via Marko Mihalj. Hij mikte echter net naast het doel. Even later kwam NWVV met een man meer te staan, na een rode kaart aan de zijde van de gasten. Dit maakte het alleen niet makkelijker, want men speelde slordig. NKVV wist hier optimaal van te profiteren, want na het ontnemen van een scoringskans was het Geert Katoen die vanaf de stip scoorde: 0-1.

Kanonskogel
Ook in de tweede helft zorgde de man- meer situatie niet voor een overwicht en kwam NWVV een aantal keren goed weg. Eerst was het Remon Poede die een doelpunt kon voorkomen en vlak daarna werd een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. De thuisploeg moest vervolgens ook verder met tien man, nadat Ricky Hendriks de rode kaart kreeg na fors doorgaan op de keeper. Met tien tegen tien ging het ineens een stuk soepeler bij NWVV en nadat eerst een doelpunt van Mark Kok werd afgekeurd, was het even later Remco Boers die uit de draai de gelijkmaker binnenschoot. Vijf minuten later kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong via Chris Klompmakers, die vanaf dertig meter een kanonskogel losliet waarop de keeper geen antwoord had: 2-1.

Negen man
Een aantal minuten voor het einde moesten de Nieuw- Weerdingers zelfs verder met negen man, nadat ook Remon Poede vroegtijdig mocht douchen. Door het neerhalen van een doorgebroken speler voorkwam hij de gelijkmaker, maar dit moest hij wel bekopen met een rode kaart. De hieruit voortgekomen vrije trap op een kansrijke positie leverde de gasten niets op en zodoende ging de winst naar NWVV.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Vier op een rij voor SC Stadskanaal: 5-1 zege op Annen

Stadskanaal trok de goede vorm door tegen Annen en boekte alweer de vierde zege ...

TEVV blijft winnen

Voor TEVV is winnen dit seizoen de normaalste zaak van wereld. In de competitie ...

SJS mag handen dichtknijpen na 4-1 nederlaag

Ook na de derde wedstrijd (de wedstrijd van vorige week werd uitgesteld) staat SJS nog ...