Onstwedder Boys onderuit tegen koploper Helpman

Onstwedder Boys was niet opgewassen tegen koploper Helpman.

Onstwedder Boys is er niet in geslaagd om op de Esserberg in Haren voor een stunt te zorgen. Tegen Helpman werd met 3 – 0 verloren. De eindstand was bij rust al bereikt. Toch was het spel van de Onstwedders naar behoren en waren er zeker mogelijkheden om ook tot scoren te komen. Onstwedder Boys blijft zo in de zone staan die recht geeft op nacompetitievoetbal met teams uit de vierde klasse.

Nederlaag Onstwedder Boys komt in eerste helft tot stand

Bij Onstwedder Boys ontbreekt nog steeds Harm Visser (geblesseerd). De ploeg had afgelopen donderdag in Vlagtwedde nog op kunstgras getraind. Kunstgras is niet bepaald de favoriete ondergrond van de Boys: tot nu toe werd er maar één punt op behaald in de competitie.

Helpman is de beter voetballende ploeg deze middag. Niet voor niets staat de ploeg bovenaan in de competitie. Al na een paar minuten spelen gaat het mis voor Onstwedder Boys. Ongelukkig balverlies zorgt er voor dat Camiel Buursma alleen voor keeper Rein Koudstaal opduikt. Buursma weet wel raad met de situatie en scoort beheerst de 1 – 0. In het verloop van de eerste helft krijgt ook Onstwedder Boys kansen. Tot twee maal toe kan Rutgert Tipker de Boys op gelijke hoogte brengen, maar beide keren lukt het niet om te scoren. In de laatste vijf minuten van de eerste helft slaat Helpman wel twee keer toe. Na balverlies van Onstwedder Boys op het middenveld is het eerst Rein Koudstaal die goed reageert op een inzet van één van de spelers van Helpman, waarna Saviero van Zwol in de rebound de 2 – 0 laat aantekenen. Even later is het Tim van Dorp die uit een voorzet vanaf links de bal binnenschiet en zo het derde doelpunt weet te maken. 3 – 0 is ook de ruststand.

Lees het volledige verslag hier: Helpman – Onstwedder Boys

Bron: Onstwedde.info